search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:46
MENU CLOSE

Οργή Αναστασιάδη κατά Ακιντζί

25.01.2019 19:13
Αναστασιάδης: Να καταδικάσει η διεθνής κοινότητα τις τουρκικές προκλήσεις - Media

 

Έντονη ήταν η απάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη στα όσα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ισχυρίστηκε. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά για τον Τουρκοκύπριο ηγέτη ότι τον απατά η μνήμη του και έκανε ειδική αναφορά στο έγγραφο που κατέθεσε στις 5 Ιουλίου στο Κραν Μοντάνα όπου υπήρχαν οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Μουσταφά Ακιντζί είχε υποστηρίξει ότι στο Κραν Μοντάνα και ενώ οι διαπραγματεύσεις έβαιναν προς το τέλος, ο Ελληνοκύπριος ηγέτης συναντήθηκε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ και του ανέφερε ότι η ε/κ κοινότητα δεν είναι έτοιμη να διαμοιρασθεί την εξουσία και θα πρέπει να συζητηθεί η λύση δύο κρατών.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης απέδωσε τα όσα ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης σε προθέσεις της Τουρκίας να δημιουργήσει κλίμα διχασμού στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν σχολιάζει τις απειλές Τσαβούσογλου για τα ενεργειακά, η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρεί με το πρόγραμμά της.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ακόμα ότι είναι ανοικτός σε συνάντηση με τον κ. Ακιντζί και έφερε παράδειγμα τη συνάντηση που είχε στις 16 Απριλίου όπου ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν ήθελε φωτογράφους.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το σχόλιο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, αναφέροντας ότι πρόκειται για ασύστολα ψεύδη τα όσα ανέφερε ο κ. Ακιντζί. «Θα πρέπει», είπε, «η Τουρκία επιτέλους να καταθέσει τις απόψεις της για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό στην κ. Λουτ, αφού όπως δηλώνει, επιθυμεί την επανέναρξη διαπραγματεύσεων και μάλιστα με συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο».

Επανέλαβε επίσης τη θέση ότι η Λευκωσία επιθυμεί όπως επαναρχίσουν το συντομότερο δυνατόν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου που καθορίζεται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: philenews

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50