search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:23
MENU CLOSE

«Καμπάνα» για βανδαλισμούς στον «μοναχό» Κλεομένη

30.01.2019 11:32
«Καμπάνα» για βανδαλισμούς στον «μοναχό» Κλεομένη - Media

 

Ακριβά πλήρωσε τους βανδαλισμούς στους οποίους προέβη στο μνημείο Λαρισαίων Εβραίων μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, στην ομώνυμη πλατεία, το καλοκαίρι του 2017 ο ρασοφόρος αυτοαποκαλούμενος «μοναχός» Κλεομένης.

Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης έπεσε βαρύς, καθώς το Μονομελές Πλημελειοδικείο Λάρισας τον καταδίκασε ερήμην σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 7.500 ευρώ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Espresso».

Ο ρασοφόρος, που είναι γνωστός για την… τουλάχιστον αμφιλεγόμενη δράση του κατά των ATMs και των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, εμφανιζόταν σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο να βεβηλώνει το μνημείο πετώντας αυγά.

Ταυτόχρονα, έφτυνε, κλωτσούσε και έβριζε το μνημείο και τους Εβραίους, προσβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ιστορική μνήμη. Για το περιστατικό κατέθεσε και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, Μωυσής Μαγρίζος που τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα είδαμε όλα από την κάμερα που έχουμε, αλλά και μετά, στο βίντεο που ανέβασε ο ίδιος». Ταυτόχρονα, αναρωτήθηκε «πώς, ενώ τα κάνουν, μετά τα διαφημίζουν κιόλας;».

Συμβολικό χαρακτήρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μνημείο των Εβραίων έχει ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα για όλη την Ελλάδα, καθώς είναι το πρώτο που δημιουργήθηκε στη χώρα. Η Ιερά Σύνοδος είχε ξεκαθαρίσει πως ο «πατήρ Κλεομένης» δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική Εκκλησία, αποδοκιμάζοντας τις παράνομες πράξεις του, ενώ εκτιμάται ότι ανήκει σε ομάδα του Παλαιού Ημερολογίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:23