03/06/2020 17:15:45

Ιστορική αποκάλυψη: Στο φως το πρόσωπο και τα πόδια του Φαραώ Τουταγχαμών (Photos)

Ιστορική αποκάλυψη: Στο φως το πρόσωπο και τα πόδια του Φαραώ Τουταγχαμών (Photos) - Media

 

Το πρόσωπο και τα πόδια του Αιγύπτιου Φαραώ Τουταγχαμών αποκαλύφθηκαν με μια σειρά φωτογραφιών μετά από την αποκατάσταση του τάφου του, η οποία διήρκεσε 9 χρόνια.

Αρχαιολόγοι συντηρητές στην Αίγυπτο ολοκλήρωσαν τις εργασίες αποκατάστασης του πρόσφατα ανακαινισμένου τάφου του Φαραώ. Επίσης, έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το πρόσωπο και τα πόδια του Φαραώ.

Το μουμιοποιημένο σώμα του βασιλιά Τουταγχαμών, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 18 ετών, ήταν τυλιγμένο σε λινά υφάσματα και εκτέθηκε σε γυάλινη θήκη με θερμοστάτη στον υπόγειο τάφο του.

Ο τάφος βρίσκεται στην κοιλάδα των βασιλιάδων, στη δυτική όχθη του Νείλου, απέναντι από τη νότια αιγυπτιακή πόλη του Λούξορ.

Οι ερευνητές καθάρισαν με προσοχή την τεράστια τοιχογραφία στον τάφο - αλλά αποφάσισαν να αφήσουν μια σειρά από παράξενα μυστηριώδη «σκοτεινά σημεία» που ήταν εκεί το 1922 όταν ο αρχαιολόγος Howard Carter άνοιξε για πρώτη φορά τον τάφο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.