search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:36
MENU CLOSE

Ιστορική αποκάλυψη: Στο φως το πρόσωπο και τα πόδια του Φαραώ Τουταγχαμών (Photos)

01.02.2019 11:54
Ιστορική αποκάλυψη: Στο φως το πρόσωπο και τα πόδια του Φαραώ Τουταγχαμών (Photos) - Media

 

Το πρόσωπο και τα πόδια του Αιγύπτιου Φαραώ Τουταγχαμών αποκαλύφθηκαν με μια σειρά φωτογραφιών μετά από την αποκατάσταση του τάφου του, η οποία διήρκεσε 9 χρόνια.

Αρχαιολόγοι συντηρητές στην Αίγυπτο ολοκλήρωσαν τις εργασίες αποκατάστασης του πρόσφατα ανακαινισμένου τάφου του Φαραώ. Επίσης, έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το πρόσωπο και τα πόδια του Φαραώ.

Το μουμιοποιημένο σώμα του βασιλιά Τουταγχαμών, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 18 ετών, ήταν τυλιγμένο σε λινά υφάσματα και εκτέθηκε σε γυάλινη θήκη με θερμοστάτη στον υπόγειο τάφο του.

Ο τάφος βρίσκεται στην κοιλάδα των βασιλιάδων, στη δυτική όχθη του Νείλου, απέναντι από τη νότια αιγυπτιακή πόλη του Λούξορ.

Οι ερευνητές καθάρισαν με προσοχή την τεράστια τοιχογραφία στον τάφο – αλλά αποφάσισαν να αφήσουν μια σειρά από παράξενα μυστηριώδη «σκοτεινά σημεία» που ήταν εκεί το 1922 όταν ο αρχαιολόγος Howard Carter άνοιξε για πρώτη φορά τον τάφο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48