13/08/2020 13:48:14

Παραιτήθηκε ο Δ. Τσιόδρας από το Ποτάμι

Παραιτήθηκε ο Δ. Τσιόδρας από το Ποτάμι - Media
 
Την παραίτηση του από την θέση του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού υπέβαλλε ο Δημήτρης Τσιόδρας μετά από τέσσερα χρόνια σε αυτή τη θέση.
 
Η παραίτηση, την οποία έκανε δεκτή ο Σταύρος Θεοδωράκης, έρχεται σε συνέχεια της κρίσης που προκάλεσε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος η «Συμφωνία των Πρεσπών» και είχε ως αποτέλεσμα την ανεξαρτητοποίηση των Γρ. Ψαριανού και Γ. Αμυρά.
 
Στην παραίτησή του, ο Δημήτρης Τσιόδρας αφήνει αιχμές για το κλίμα των τελευταίων ημερών, το οποίο - όπως σημειώνει - δεν του επιτρέπει πλέον να λειτουργεί ως εκπρόσωπος του Ποταμιού.
 
Το πλήρες κείμενο της παραίτησης του Δημήτρη Τσιόδρα έχει ως εξής:
 
«Αγαπητέ Σταύρο,
 
Επί τέσσερα χρόνια υπερασπίστηκα δημοσίως, με συνέπεια, τις αποφάσεις του Κινήματός μας, ακόμη κι εκείνες με τις οποίες δεν συμφωνούσα. Κατέθετα πάντα τη γνώμη μου στα κομματικά όργανα, δημοσίως, όμως, εκπροσωπούσα τις συλλογικές θέσεις.
 
Αισθάνομαι, όμως ότι πλέον δεν μπορώ να ισορροπώ ανάμεσα στις προσωπικές απόψεις και τις συλλογικές αποφάσεις. Ιδιαίτερα οι συγκρούσεις των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει ένα βαρύ κλίμα μέσα στο οποίο μου είναι δύσκολο να λειτουργήσω.
 
Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη και τους φίλους του Ποταμιού, όπως και εσένα προσωπικά για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.
 
Όπως έκανα πάντα, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μεταρρυθμίσεις σε προοδευτική, ευρωπαϊκή, φιλελεύθερη κατεύθυνση, τις οποίες από την ίδρυσή του πρεσβεύει το Ποτάμι».
 
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στις δύσκολες μάχες που έδωσε το Ποτάμι όλα αυτά τα χρόνια και για τη συνεπή προβολή των θέσεων του Κινήματος. Εκπρόσωπος Τύπου στο Ποτάμι αναλαμβάνει η δημοσιογράφος Κατερίνα Μπακογιάννη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.