search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:13
MENU CLOSE

Πότε θα γίνει η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

06.02.2019 19:03
Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη - Μισέλ για την Αμμόχωστο - Media

 

Την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού.

Σε γραπτή του δήλωση ο Μπαρίς Μπουρτζιού αναφέρει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναμένει σε αυτή τη συνάντηση «απτά παραδείγματα για την αποκεντρωμένη Ομοσπονδία».

Επίσης, στη δήλωση αναφέρεται ότι οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί συμφώνησαν οι δύο πλευρές να βρίσκονται σε επικοινωνία για διευθέτηση της συνάντησης, με οικοδέσποινα την ειδική αντιπρόσωπο του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Σύμφωνα με τον Μπαρίς Μπουρτζιού, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εκτιμά πως «εάν υπάρχει ή όχι κοινό έδαφος για επανέναρξη των συνομιλιών, θα διαφανεί μετά την ολοκλήρωση των επαφών της απεσταλμένης του γ.γ. του ΟΗΕ Τζέιν Λουτ, ενώ θεωρεί σημαντικό στοιχείο να αποδεχθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά την πολιτική ισότητα και την αποτελεσματική συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στη λήψη αποφάσεων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:11