07/07/2020 12:17:52

Εκπρόσωπος του Πάπα κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Εκπρόσωπος του Πάπα κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση - Media

 

O εκπρόσωπος του Πάπα -πρεσβευτής του Βατικανού- στη Γαλλία, Λουίτζι Βεντούρα, αποτελεί αντικείμενο έρευνας για «σεξουαλικές επιθέσεις» η οποία ξεκίνησε στις 24 Ιανουαρίου από την εισαγγελία του Παρισιού, δήλωσε την Παρασκευή δικαστική πηγή, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της εφημερίδας “Monde”.

Ο δήμος του Παρισιού είχε ενημερώσει την Πέμπτη την εισαγγελία, στη βάση του άρθρου 40 του κώδικα ποινικής δικονομίας, ότι ένα νεαρό στέλεχος του δημαρχείου διαμαρτυρήθηκε πως ο 74χρονος Ιταλός πρελάτος Λουίτζι Βεντούρα, τον άγγιξε πολλές φορές κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο δημαρχείο της πόλης στις 17 Ιανουαρίου, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

«Σημειώθηκε ένα περιστατικό στη διάρκεια της τελετής και τάχιστα ελήφθη η απόφαση να ενημερωθεί ο εισαγγελέας της Δημοκρατίας», δήλωσε ο Πατρίκ Κλουγκμάν, αντιδήμαρχος διεθνών σχέσεων.

Ο Βεντούρα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, «χάιδεψε με επίμονο και επαναλαμβανόμενο τρόπο τους γλουτούς του νεαρού άνδρα κατά τη διάρκεια της τελετής. Έβαλε τα χέρια του στους γλουτούς του πολλές φορές», δήλωσε δημοτικός αξιωματούχος.

Ο νεαρός, ο οποίος είναι περίπου τριάντα χρονών, ενημέρωσε την ιεραρχία.

Εργάζεται στη γενική αντιπροσωπεία διεθνών σχέσεων (DGRI) του δημαρχείου.

Διπλωμάτης καριέρας στο Βατικανό, ο Βεντούρα υπηρετεί στο Παρίσι από το 2009, και έχει επιφορτιστεί με τις σχέσεις της Αγίας Έδρας με τις γαλλικές αρχές αφενός και με τους επισκόπους της Γαλλίας αφετέρου.

Το Βατικανό έχει ενημερωθεί για τη διεξαγωγή της έρευνας από τα ΜΜΕ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Αλεσάντρο Γκιζότι.

«Η Αγία Έδρα αναμένει τα συμπεράσματα της έρευνας», πρόσθεσε.

Λόγω της θέσης του, ο Βεντούρα διαθέτει διπλωματική ασυλία.

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.