search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:40
MENU CLOSE

«Κεραυνοί» CDU κατά Όρμπαν: «Άλλαξε γραμμή αλλιώς κόβουμε επαφές»

21.02.2019 19:17
Γερμανία: Σε νέο ιστορικό χαμηλό το κόμμα της Μέρκελ - Πιέσεις στον «μεγάλο συνασπισμό» και στο... βάθος εκλογές - Media

 

Η πρόεδρος του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ απείλησε σήμερα τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν οτι θα σταματήσει τις τακτικές συνομιλίες με το κόμμα του -το Fidesz. «Στο παρελθόν, συνεργαστήκαμε μαζί ως αδελφά κόμματα στο ΕΛΚ για να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη συνολικά θα αναπτύσσεται από κοινού», δήλωσε η Κραμπ Καρενμπάουερ στο SPIEGEL.

«Αυτός ο στόχος τίθεται σε κίνδυνο από τις πρόσφατες αβάσιμες καταγγελίες του Βίκτορ Όρμπαν. Αποδυναμώνει την προσπάθεια μας και προκαλεί ζημιές στο σύνολο του ΕΛΚ», είπε η ΑΚΚ.

«Εάν, ωστόσο, δεν μπορεί να επιτευχθεί κοινή αντίληψη στο πλαίσιο των στόχων του ΕΛΚ , η συνεργασία αυτή δεν θα είχε νόημα και, κατά συνέπεια λήξει», προειδοποίησε η Πρόεδρος του CDU . “Εναπόκειται στην ουγγρική πλευρά να αποδείξει ότι εξακολουθεί να αισθάνεται ότι ανήκει στο ΕΛΚ” πρόσθεσε.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ θα συζητήσει το θέμα την επόμενη Τετάρτη. Όπως γράφει το Spiegel «Θεωρητικά, θα ήταν δυνατό να αποπεμφθεί το Fidesz απο το ΕΛΚ πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές». Αυτό θα μπορούσε, για παράδειγμα, να αποφασιστεί στις 20 Μαρτίου, στη συνεδρίαση της ηγεσίας του ΕΛΚ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:38