29/03/2020 15:14:54

«Κεραυνοί» CDU κατά Όρμπαν: «Άλλαξε γραμμή αλλιώς κόβουμε επαφές»

Γερμανία: Σε νέο ιστορικό χαμηλό το κόμμα της Μέρκελ - Πιέσεις στον «μεγάλο συνασπισμό» και στο... βάθος εκλογές - Media

 

Η πρόεδρος του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ απείλησε σήμερα τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν οτι θα σταματήσει τις τακτικές συνομιλίες με το κόμμα του -το Fidesz. «Στο παρελθόν, συνεργαστήκαμε μαζί ως αδελφά κόμματα στο ΕΛΚ για να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη συνολικά θα αναπτύσσεται από κοινού», δήλωσε η Κραμπ Καρενμπάουερ στο SPIEGEL.

«Αυτός ο στόχος τίθεται σε κίνδυνο από τις πρόσφατες αβάσιμες καταγγελίες του Βίκτορ Όρμπαν. Αποδυναμώνει την προσπάθεια μας και προκαλεί ζημιές στο σύνολο του ΕΛΚ», είπε η ΑΚΚ.

«Εάν, ωστόσο, δεν μπορεί να επιτευχθεί κοινή αντίληψη στο πλαίσιο των στόχων του ΕΛΚ , η συνεργασία αυτή δεν θα είχε νόημα και, κατά συνέπεια λήξει», προειδοποίησε η Πρόεδρος του CDU . "Εναπόκειται στην ουγγρική πλευρά να αποδείξει ότι εξακολουθεί να αισθάνεται ότι ανήκει στο ΕΛΚ" πρόσθεσε.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ θα συζητήσει το θέμα την επόμενη Τετάρτη. Όπως γράφει το Spiegel «Θεωρητικά, θα ήταν δυνατό να αποπεμφθεί το Fidesz απο το ΕΛΚ πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές». Αυτό θα μπορούσε, για παράδειγμα, να αποφασιστεί στις 20 Μαρτίου, στη συνεδρίαση της ηγεσίας του ΕΛΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.