search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:49
MENU CLOSE

Η πόρνη από πάνω, η γυναίκα από κάτω…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2061
21-2-2019
23.02.2019 04:00
porni-14.jpg

 

Η «Πόρνη από πάνω», η παράσταση που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από κοινό και κριτικούς, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της για όγδοη χρονιά και ανεβαίνει και πάλι στο Θέατρο Coronet. Δεν την είχα δει ώς σήμερα κι έτσι πήγα στο Παγκράτι, την παρακολούθησα μ’ ενδιαφέρον και μίλησα στο τέλος με τον συγγραφέα και την πρωταγωνίστρια…

Το έργο. Η Ερατώ – η νοικοκυρά από κάτω – μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε, η ζωή της αλλάζει με έναν μαγικό τρόπο!

Ο συγγραφέας. Λέει ο Αντώνης Τσιπιανίτης στο «Ποντίκι Art»: «‘‘Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές αν η ζωή μας είναι ένα δεδομένο σχέδιο, στο οποίο εμείς επιλέγουμε μονάχα τι χρώμα θα έχουν οι κλωστές που θα το κεντήσουμε…’’ λέει η Ερατώ, και σε αυτή τη φράση αποτυπώνεται η μόνιμη απορία μου για το τι συμβαίνει με τις ζωές μας. Και με την πόρνη από πάνω, υπήρχε άραγε ένα δεδομένο σχέδιο – από ποιον; Από πού; – να το γράψω εγώ; Ήρθε κι έμεινε (η πόρνη της ιστορίας) πάνω από το δικό μου διαμέρισμα κι έτσι μου έδωσε την έμπνευση γι’ αυτό τον μονόλογο. Όταν τον έγραψα κι αναρωτήθηκα ποια ηθοποιός ήταν η ιδανική γι’ αυτόν, μια σύμπτωση… με οδήγησε στην Κατερίνα Διδασκάλου και μια ευλογημένη συνεργασία ξεκίνησε και διαρκεί ήδη οκτώ χρόνια. Τι να πω; Είτε υπάρχει σχέδιο είτε όχι, αφήνομαι με εμπιστοσύνη στο ρεύμα της ζωής κι ας με πάει όπου θέλει».

Η πρωταγωνίστρια. Με μια φράση από το έργο απάντησε η Κατερίνα Διδασκάλου στο «Ποντίκι Art»: «Μια καλή κουβέντα – δεν θέλει πολλά ο άνθρωπος για ν’ ανθίσει μέσα του η ζωή –, μια καλή κουβέντα – κι ένα χαμόγελο. Και να του κρατούν το χέρι πού και πού…».

Η Διδασκάλου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτη του 1984 της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου αλλά και της Φιλοσοφικής Αθηνών.

Ακόμα, συνέχισε τις σπουδές της στην Αμερική, στο Columbia University πάνω στην υποκριτική κινηματογράφου και στο Uta Hagen IHB Studio στην υποκριτική θεάτρου. Μάλιστα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Ωνάσης της έδωσε υποτροφία για τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη.

INFO

Κείμενο: Αντώνης Τσιπιανίτης. Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης. Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου. Κοστούμια: Δημήτρης Ανδριανός. Μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Ρουμπής, Ιωάννης-Ιόλαος Μανιάτης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα στις 19.30, Τρίτη στις 21.00

Διάρκεια: 90 λεπτά (με διάλειμμα). Εισιτήρια: 12 και 10 ευρώ.

Coronet Theater, Φρύνης 11, Παγκράτι. Τηλ.: 2107012123 – 2107012511

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:49