search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:15
MENU CLOSE

Μέι για Brexit: Μέχρι τις 12 Μαρτίου η ψηφοφορία για τη συμφωνία με την Ε.Ε.

24.02.2019 15:02
Μέι για Brexit: Μέχρι τις 12 Μαρτίου η ψηφοφορία για τη συμφωνία με την Ε.Ε. - Media

 

 

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεσμεύθηκε την Κυριακή να ξαναθέσει σε ψηφοφορία τη συμφωνία της για το Brexit έως τις 12 Μαρτίου.

Εν πτήσει προς την Αίγυπτο, όπου ελπίζει ότι η προσέγγισή της θα λάβει την έγκριση των ηγετών της ΕΕ, η Μέι είπε πως οι επιπλέον συναντήσεις στις Βρυξέλλες προκειμένου να εξασφαλιστούν αλλαγές στη συμφωνία αποκλείουν τη διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας αυτή την εβδομάδα.

«Δεν θα φέρουμε μια σημαντική ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα αλλά θα διασφαλίσουμε ότι αυτό θα συμβεί μέχρι τις 12 Μαρτίου», είπε η Μέι στους δημοσιογράφους που τη συνοδεύουν στο αεροπλάνο.

«Εξακολουθεί να είναι εφικτή η αναχώρησή μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια συμφωνία στις 29 Μαρτίου και αυτό είναι που εργαζόμαστε για να κάνουμε», είπε η Μέι.

Εργατικό Κόμμα: «Το αποκορύφωμα της ανευθυνότητας»

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία, το Εργατικό Κόμμα, δήλωσε ότι απόφαση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να καθυστερήσει την ψηφοφορία για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την ΕΕ για το Brexit είναι μια απερίσκεπτη προσπάθεια να αναγκάσει τους βουλευτές να επιλέξουν ανάμεσα στη συμφωνία της και μια άτακτη έξοδο χωρίς συμφωνία.

«Η απόφαση αυτή να καθυστερήσει περαιτέρω η σημαντική ψηφοφορία είναι το αποκορύφωμα της ανευθυνότητας», είπε ο εκπρόσωπος των Εργατικών για το Brexit, Κέιρ Στάρμερ, μετά τις δηλώσεις της Μέι στους δημοσιογράφους ότι θα θέσει σε ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο τη συμφωνία της μέχρι τις 12 Μαρτίου.

«Η Τερέζα Μέι μεταθέτει απερίσκεπτα τους δείκτες του ρολογιού σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αναγκάσει τους βουλευτές να επιλέξουν ανάμεσα στη συμφωνία της και τη μη συμφωνία», είπε ο Στάρμερ. «Το Κοινοβούλιο δεν μπορεί να παραμείνει απαθές και να επιτρέψει αυτό να συμβεί», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:15