14/11/2019 09:15:40

Πανακότα με γιαούρτι

 Πανακότα με γιαούρτι - Media

 

Συστατικά

½ λίτρο (500 ml) κρέμα γάλακτος

½ κιλό (500γρ.) γιαούρτι στραγγιστό light

2 φακελάκια βανίλια

2 φακελάκια σκόνη ζελατίνη

1 ½ φλ. ζάχαρη άχνη 2 φλ. νερό (1 ζεστό και 1 κρύο)

1 κονσέρβα μαρμελάδα φράουλα (strawberry filling).

 

Βήματα

Βήμα 1

Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπολ και ρίχνετε το 1 φλ. ζεστό νερό. Ανακατεύετε με το σύρμα να διαλυθεί και προσθέτετε το 1 φλιτζάνι κρύο νερό.

Βήμα 2

Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και όταν αφρατέψει προσθέτετε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε σιγά – σιγά τη ζελατίνη.

Βήμα 3

Ρίχνετε το μίγμα σε μια φόρμα με τρύπα στη μέση και την βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Όταν πήξει την ξεκολλάτε από τα τοιχώματα της φόρμας, αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και στολίζετε με τη μαρμελάδα φράουλας.

 

 Ρεβέκκα Ευσταθίου, από τη Λευκωσία, xrysessyntages.com

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.