Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Συστατικά
½ λίτρο (500 ml) κρέμα γάλακτος
½ κιλό (500γρ.) γιαούρτι στραγγιστό light
2 φακελάκια βανίλια
2 φακελάκια σκόνη ζελατίνη
1 ½ φλ. ζάχαρη άχνη 2 φλ. νερό (1 ζεστό και 1 κρύο)
1 κονσέρβα μαρμελάδα φράουλα (strawberry filling).
Βήματα
Βήμα 1
Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπολ και ρίχνετε το 1 φλ. ζεστό νερό. Ανακατεύετε με το σύρμα να διαλυθεί και προσθέτετε το 1 φλιτζάνι κρύο νερό.
Βήμα 2
Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και όταν αφρατέψει προσθέτετε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε σιγά – σιγά τη ζελατίνη.
Βήμα 3
Ρίχνετε το μίγμα σε μια φόρμα με τρύπα στη μέση και την βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Όταν πήξει την ξεκολλάτε από τα τοιχώματα της φόρμας, αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και στολίζετε με τη μαρμελάδα φράουλας.
Ρεβέκκα Ευσταθίου, από τη Λευκωσία, xrysessyntages.com
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.