search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:23
MENU CLOSE

Hasta …να πάνε

12.03.2019 10:31
Hasta …να πάνε - Media

 

Μπορεί να χρωστάμε τα μαλλιά της κεφαλής μας σε δις, όμως βγήκαμε από τα μνημόνια. Το 2010, το χρέος ανερχόταν στα 350 δις. Σε δυο χρόνια οι δοσιλογικές κυβερνήσεις των γερμανοτσολιάδων, των Τσολάκογλου και των προδοτών το μείωσαν (ως εθνικοί μειοδότες) σε 250 δις. 

Μετά ήρθε με φόρα… η Πρώτη Φορά Αριστερά με τις καινοτόμες ιδέες της, τα προοδευτιλίκια της, τα νταϊλίκια, τους Βαρουφάκηδες – και τα πράγματα άλλαξαν! Την κυβερνητική πρωτοπορία συγκρότησαν αγράμματοι καταληψίες, μπάρμαν, σουβλατζήδες, καθαρίστριες, δρομείς κινηματικών οδών, τοκιστές σουλατσαδόροι, φραπετζήδες, φουρναραίοι, ιδεολόγοι άεργοι, φίλοι και συγγενείς, που επένδυσαν το είναι τους στην ανασυγκρότηση της χώρας. 

Αμέσως φάνηκε η υπεροχή με την επένδυση του ηθικού πλεονεκτήματος. Με 250 δις το 2014, σκαρφαλώσαμε  το 2016  στο 317 δις και ένα χρόνο αργότερα το φτάσαμε στα 360 δις ξεπερνώντας το παλιό διεφθαρμένο χρέος. 

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Καταπολέμησαν τις διεφθαρμένες επενδύσεις, τις πληρωμές στον σάπιο ιδιωτικό τομέα, κατάργησαν την φαρμακευτική δαπάνη εντελώς, αυξάνοντας τα φάρμακα, μείωσαν γύρω στις είκοσι φορές τις συντάξεις, συρρίκνωσαν τους  μισθούς και εν γένει τα εισοδήματα, έκλεισαν τις τράπεζες, επιβάλλοντας εκτός από θηριώδη φορολογία, το μοντέλο Βενεζουέλας με επιδόματα ευαισθησίας  με  πενηντάρικα και κατοστάρικα, όσο κοστίζει ένα διαφημιστικό σποτ για να εμπεδωθούν οι τεράστιες αλλαγές που επέφεραν στις ζωές μας. 

Όλες αυτές τις επιτυχίες τις πέτυχαν με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που το εφάρμοσαν στο ακέραιο με αυταπάτες και άλλες ιστορίες για αγρίους. Κατάφεραν να ξεσκεπάσουν τους ενόχους στο Μάτι στις σορούς των 100 νεκρών, να παραδώσουν τις πόλεις και τα χωριά στους αντιστασιακούς παρακρατικούς που επέβαλαν την τάξη και την ισότητα με τις «απαλλοτριώσεις». Ο νόμος Παρασκευόπουλου λειτούργησε ευεργετικά για να ξεσκαρτάρει η κοινωνία, γκρεμίζοντας τις φυλακές και «ανοίγοντας» σχολεία. Όλες οι ευγενικές ιδέες της επανάστασης λειτούργησαν ρολόι και σήμερα είμαστε μια κοινωνία ευτυχών προοδευτικών ανθρώπων προσηλωμένων στην αλληλεγγύη των λαών, πιστών στην διαρκή επανάσταση.  
Στα πανεπιστήμια απελευθερώθηκε η πάλη των ιδεών, του ελεύθερου έρωτα και των ναρκωτικών βάζοντας φραγμό στον αυταρχισμό του καθηγητικού αντιδραστικού κατεστημένου.

Η Ελλάδα μεταβλήθηκε σ’ έναν παράδεισο Λατινικής Αμερικής. Η φαντασία στην εξουσία έγινε πραγματικότητα χάρη σε προσωπικότητες όπως (ενδεικτικά) του Πολάκη και του Καμένου, της  Νοτοπούλου και της Παπακώστα, του Φίλη και του Τέρενς Κουίκ, του Κυρίτση και του Παπαχρηστόπουλου. Πιασε τον ένα και φίλα τον άλλο!

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναμόρφωσε μόνο τη χώρα, αλλά έσωσε και τις παραπλανημένες ψυχές της ακροδεξιάς που ανακάλυψαν την κομμουνιστική αλήθεια και είδαν το φως όπως οι Απόστολοι της Εκκλησίας. Δεν πρόκειται για ιστορικό συμβιβασμό, όπως ενδεχομένως λανθασμένα θα προέτρεχαν κάποιοι να χαρακτηρίσουν αυτό το αμάλγαμα. Πρόκειται για ταύτιση ψυχών, για επαναστατική υπέρβαση.  

Χάρη σε όλες αυτές τις στρατιές των αγνών πιονέρων της Συριζαϊκής Άνοιξης, λύθηκαν όλα τα προβλήματα από το μεταναστευτικό, μέχρι την εξωτερική πολιτική της χώρας διορθώνοντας εθνικιστικές αδικίες που εκκρεμούσαν και χαλούσαν την δημόσια εικόνα μας στο εξωτερικό… 

 Hasta …να πάνε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:23