17/02/2020 17:22:25

Πέρασε από τη γαλλική Γερουσία ο νόμος κατά των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων»

Τα «κίτρινα γιλέκα» επιστρέφουν ένα χρόνο μετά την εμφάνισή τους - Media

 

Πέρασε από τη γαλλική Γερουσία, κατά τη δεύτερη και τελική ανάγνωσή του, ο νόμος της κυβέρνησης που επιχειρεί να βάλει τέλος στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων».

Ο νόμος, ο οποίος έχει ήδη περάσει από την Εθνοσυνέλευση, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις καθώς οι αντίπαλοί του υποστηρίζουν ότι περιορίζει τις ανθρώπινες ελευθερίες.

Υποστηρίζοντας το νόμο στη Γερουσία, ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ υποστήριξε ότι ενισχύει τη δημόσια ασφάλεια και την προστασία, τόσο των διαδηλωτών και των δημοσιογράφων, όσο και των αστυνομικών.

Ο νόμος προβλέπει προληπτικές σωματικές έρευνες, αλλά και απαγόρευση συμμετοχής σε διαδηλώσεις ατόμων που κρίνεται ότι αποτελούν «σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια τάξη».

Επίσης, απαγορεύει την κάλυψη προσώπων διαδηλωτών με μάσκες, ενώ νομικοί υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση συμμετοχής σε διαδηλώσεις θα καταπέσει στα δικαστήρια.

Για την ιστορία, 210 Γερουσιαστές υπερψήφισαν το νόμο και 115 τον καταψήφισαν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.