25/05/2020 12:14:53

Ερντογάν σε φανατικούς Τούρκους Ισλαμιστές: «Γεμίστε πρώτα το Μπλε τζαμί και βλέπουμε για την Αγία Σοφία»

Ερντογάν σε φανατικούς Τούρκους Ισλαμιστές: «Γεμίστε πρώτα το Μπλε τζαμί και βλέπουμε για την Αγία Σοφία» - Media

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν απορρίπτει τη μετατροπή της Αγιας Σοφίας από μουσείο που είναι σήμερα, σε τζαμί. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open TV στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά «γεμίστε πρώτα το Μπλε Τζαμί και τα άλλα τζαμιά μας και μετά βλέπουμε», απορρίπτοντας έτσι προς το παρόν το αίτημα του γεμάτου θρησκευτικό μένος κόσμου εξαιτίας της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία εναντίον μουσουλμάνων.

Και ο Ερντογάν συνέχισε: ««Κοιτάξτε, φτιάξαμε τώρα το μεγάλο τζαμί στην Τσάμλιτζα, που είναι 4-5 φορές μεγαλύτερο της Αγίας Σοφίας. Τόσο μεγάλο είναι. Χωράει 60 χιλιάδες ανθρώπους. Είναι το μεγαλύτερο τζαμί όχι μόνο της ανατολικής πλευράς και όλης της Κωνσταντινούπολης, αλλά και ολόκληρης της Τουρκίας. Δεν είναι αυτό το ζήτημα. Σε αυτό το θέμα υπάρχει και πολιτική διάσταση. Εδώ δεν γεμίζεις το Μπλε Τζαμί που είναι δίπλα και θες να γεμίσουμε την Αγία Σοφία; Μην μπαίνουμε σε τέτοια παιχνίδια. Όλα αυτά είναι παιχνίδια»

Πάντως στον απόηχο της δολοφονικής επίθεσης του φανατικού ακροδεξιού στη Νέα Ζηλανδία, σε τεμένη Μουσουλμάνων, ο αρχηγός της Ένωσης Νέων Ανατολής και του Εθνικού Ιδρύματος Νέων, Σαλίχ Τουρχάν, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση έξω από την Αγία Σοφία. Μάλιστα με ανακοίνωση του κατηγορεί τον Τράμπ, τον Πάπα και τον Νετανάχιου ότι με τις δηλώσεις τους επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα: «Αυτό το φονικό ήταν οργανωμένο και προσχεδιασμένο. Ήταν ένα σταυροφορικό σχέδιο»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.