search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:14
MENU CLOSE

Ηλεία: Αρχιβαρόνος ναρκωτικών ο «εγκέφαλος» κυκλώματος διακίνησης – Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες (Photos)

19.03.2019 11:43
Ηλεία: Αρχιβαρόνος ναρκωτικών ο «εγκέφαλος» κυκλώματος διακίνησης - Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες (Photos) - Media

 

Ο Νο1 παραγωγός και διακινητής ναρκωτικών στην Ελλάδα, βρίσκεται από τη Δευτέρα στα «χέρια» της Αστυνομίας στην Ηλεία, μετά από επιχείρηση που οργάνωσε η Διεύθυνση Ασφαλείας Αμαλιάδας. Έχουν κατασχεθεί 120 κιλά χασίς και άλλες ποσότητες ναρκωτικών.

Μεταξύ των συλληφθέντων, είναι ένας 60χρονος θεωρούμενος ως εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος ήταν φυγόποινος με ποινή κάθερξης 17 χρόνων για παρόμοια υπόθεση, όπως αναφέρει το tempo24.news.

 

Συνελήφθησαν συνολικά 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο 60χρονος αρχηγός της και κατασχέθηκαν περισσότερα από 120 κιλά κάνναβης, αλλά και άλλες ναρκωτικές ουσίες πριν καταλήξουν σε τοξικομανείς.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν 13 άνδρες ηλικίας από 27 έως και 69 ετών και μια 51χρονη, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλλέγεται και ο 60χρονος αρχηγός.

Η συνολική αξία των ναρκωτικών ουσιών που κατασχέθηκαν, αλλά και αυτών που διακινήθηκαν, ξεπερνά τις 400.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, έπειτα από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, χθες 18-3-2019, σε Ηλεία Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Κόρινθο και Αττική, συνέλαβαν τα 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

H δράση του κυκλώματος

Ο πυρήνας της εγκληματικής οργάνωσης είχε ως βασικό συστατικό την πώληση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών σε διακινητές, οι οποίοι στη συνέχεια τις πωλούσαν σε μικρότερες ποσότητες στους τοξικομανείς.

Το αρχηγικό σκέλος της οργάνωσης πωλούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, που έφθαναν μέχρι και τα πέντε κιλά κάνναβης ανά περίπτωση, αποφεύγοντας να διαθέσει μικρότερες ποσότητες.

Μόνο τους τελευταίους τέσσερις μήνες είχαν διακινήσει τουλάχιστον 40 κιλά κάνναβης.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες με δύο ακόμη συνεργούς τους που αναζητούνται, από τον Νοέμβριο του έτους 2018, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον 60χρονο ημεδαπό, ο οποίος με ακόμη τέσσερις συλληφθέντες συγγενείς του αποτελούσαν τον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο πυρήνας έχοντας ως έδρα την Ηλεία, πωλούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης απευθείας σε διακινητές στην Δυτική Ελλάδα και στην Αττική.

Επιπλέον, οι δράστες είχαν συγκεκριμένους και διακριτούς ρόλους όπως αρχηγός, διαχειριστές και διακινητές κάνναβης, ενώ για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις Αστυνομικές Αρχές χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε άλλα πρόσωπα, κυρίως αλλοδαπούς ( ghost – phones ).

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των συλληφθέντων, αλλά και σε σωματικές έρευνες, βρήκαν και κατασχέσαν συνολικά :

125 περίπου κιλά κάνναβης

162 γραμμάρια κοκαΐνης,

114 γραμμάρια ηρωίνης,

5 πυροβόλα όπλα, (4 πιστόλια και ένα περίστροφο)

3 ηλεκτρονικές λειτουργικές ζυγαριές ακριβείας

πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και

18.500 Ευρώ

145 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

3 αυτοκίνητα

Σε ότι αφορά τα κατασχεμένα ναρκωτικά επισημαίνεται ότι η μεγαλύτερη ποσότητα και συγκεκριμένα περισσότερα από 102 κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε καβάτζες που διατηρούσε ο 60χρονος σε δύσβατες αγροτοδασικές περιοχές της Ηλείας, ενώ σε ότι αφορά τα κατασχεμένα όπλα επισημαίνεται ότι τα τρία πιστόλια και ένα περίστροφο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία και σε χώρο στάθμευσης, 44χρονου διακινητή στην Αθήνα.

Οι δικογραφίες

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, πώληση και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Παράλληλα, σχηματίστηκε πλημμεληματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος είκοσι συνολικά ατόμων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί για κατοχή και αγορά μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από τους διακινητές της εγκληματική οργάνωσης.

Επιπλέον, σε βάρος του 60χρονου εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις Εφετείων Κακουργημάτων, με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης δεκαεπτά ετών για κακουργηματικές υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:13