07/12/2019 04:52:44

Γέμισε η Κύπρος πεταλούδες - Η αιτία πίσω από το φαινόμενο (Videos)

Γέμισε η Κύπρος πεταλούδες - Η αιτία πίσω από το φαινόμενο (Videos) - Media

 

Μοναδικές είναι οι εικόνες που καταγράφουν τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι από πολλές περιοχές της Κύπρου από το σπάνιο και ασυνήθιστο φαινόμενο των πεταλούδων.

Συγκεκριμένα, σμήνη πεταλούδων έκαναν την εμφάνισή τους στην ύπαιθρο σε Παραλίμνι, σε Πάφο, αλλά και Πέρα Χωρίο Νήσου, δημιουργώντας μία όμορφη εικόνα λίγες ημέρες μετά την εαρινή ισημερία και την «επίσημη» έναρξη της Άνοιξης, σύμφωνα με sigmalive.com.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Βιολόγος Ιάκωβος Τζιωρτζής στον ανταποκριτή του Σίγμα στην Ελεύθερη Αμμόχωστο Μαρίνο Παυλικκά, πρόκειται για το είδος «Vanessa cardui», το οποίο αυτή την περίοδο μεταναστεύει προς το πιο ήπιο κλίμα εν όψει των υψηλών καλοκαιρινών θερμοκρασιών της Αφρικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιο φαινόμενο από σμήνη πεταλούδων να μεταναστεύουν παρατηρήθηκαν και στην Πάφο, ενώ παρόμοιες αναφορές υπήρχαν χθες στο Ισραήλ. Στην Κύπρο φαίνεται να κινούνται από ανατολικά προς βορειοδυτικά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.