search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:40
MENU CLOSE

Γέμισε η Κύπρος πεταλούδες – Η αιτία πίσω από το φαινόμενο (Videos)

22.03.2019 12:00
Γέμισε η Κύπρος πεταλούδες - Η αιτία πίσω από το φαινόμενο (Videos) - Media

 

Μοναδικές είναι οι εικόνες που καταγράφουν τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι από πολλές περιοχές της Κύπρου από το σπάνιο και ασυνήθιστο φαινόμενο των πεταλούδων.

Συγκεκριμένα, σμήνη πεταλούδων έκαναν την εμφάνισή τους στην ύπαιθρο σε Παραλίμνι, σε Πάφο, αλλά και Πέρα Χωρίο Νήσου, δημιουργώντας μία όμορφη εικόνα λίγες ημέρες μετά την εαρινή ισημερία και την «επίσημη» έναρξη της Άνοιξης, σύμφωνα με sigmalive.com.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Βιολόγος Ιάκωβος Τζιωρτζής στον ανταποκριτή του Σίγμα στην Ελεύθερη Αμμόχωστο Μαρίνο Παυλικκά, πρόκειται για το είδος «Vanessa cardui», το οποίο αυτή την περίοδο μεταναστεύει προς το πιο ήπιο κλίμα εν όψει των υψηλών καλοκαιρινών θερμοκρασιών της Αφρικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιο φαινόμενο από σμήνη πεταλούδων να μεταναστεύουν παρατηρήθηκαν και στην Πάφο, ενώ παρόμοιες αναφορές υπήρχαν χθες στο Ισραήλ. Στην Κύπρο φαίνεται να κινούνται από ανατολικά προς βορειοδυτικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30