23/02/2020 09:22:07

Κουρουμπλής: Όλεθρο και καταστροφή θα φέρει μία ακραία νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση

Κουρουμπλής: Όλεθρο και καταστροφή θα φέρει μία ακραία νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση - Media

 

«Τον όλεθρο και την καταστροφή θα φέρει στη χώρα, μία τυχόν διακυβέρνηση της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Ο κόσμος θα πει όχι στην οικογενειοκρατία. Είμαι βέβαιος για την απάντηση λαού και για την επόμενη 4ετία του Αλέξη Τσίπρα».

Αυτό δήλωσε απ’ την Τρίπολη, ο τέως Υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε, με αφορμή την περιοδεία του στην Αρκαδική πρωτεύουσα, εν’ όψει και των ευρωεκλογών της 26ης Μαίου 2019.

Αμέσως μετά την επίσκεψή του σε δημόσιες υπηρεσίες και δομές, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε: «Πρέπει αυτό το δίμηνο, όλοι μας στον ΣΥΡΙΖΑ να κινητοποιηθούμε. Αντίπαλός μας είναι μόνο η αποχή. Χρειάζεται να αυξηθεί η συσπείρωσή μας».

Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε κρίσιμες τις ευρωεκλογές και περιέγραψε το σκηνικό της Ευρώπης, λέγοντας ότι δεν υφίσταται σήμερα σ’ αυτήν, κοινωνική και οικονομική ισορροπία, ενώ δόμησε και το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ εν’ όψει της κάλπης.

«Απαιτείται οι προοδευτικές δυνάμεις να αφυπνιστούν και να απαλλαγούν απ’ τον κατακερματισμό τους, ώστε να ενισχυθούν, για να αποκρούσουν τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό. Θέλουμε μία Ευρώπη της εργασίες, των ευκαιριών, της ελπίδας, της συμμετοχής. Μία Ευρώπη με νέο παραγωγικό μοντέλο, μία Ευρώπη με κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Ο τέως Υπουργός περιέγραψε το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης Τσίπρα, τα σχέδια νόμου που θα έρθουν το επόμενο χρονικό διάστημα στη Βουλή, ενώ εξήρε την εξωτερική εικόνα της χώρας (μίλησε για διεθνές κύρος στα ύψη).

Η περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Άστρος Κυνουρίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.