search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 06:29
MENU CLOSE

Νέα αναβολή στο Brexit ζητά η Μέι

02.04.2019 17:21
Νέα αναβολή στο Brexit ζητά η Μέι - Media

 

Νέα αναβολή στο Brexit προτίθεται να ζητήσει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, όπως ανακοίνωσε η ίδια μετά τη μαραθώνια, επτάωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

“Μπορούμε και πρέπει να βρούμε μια συμβιβαστική λύση”, τόνισε η Μέι, τονίζοντας ότι θα προσπαθήσει να έχει ολοκληρωθεί το νομοθετικό έργο μέχρι τις 22 Μαΐου, δηλαδή την παραμονή των ευρωεκλογών.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός κάλεσε επίσης τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν σε συνομιλίες ώστε “να προσπαθήσουμε να βρούμε από κοινού μια λύση” για να την προτείνουν στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα.

Όπως ανακοινώθηκε, το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από διακομματική ομάδα βουλευτών με σκοπό να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να ζητήσει νέα παράταση του Άρθρου 50 ώστε να αποτραπεί το ‘no deal’ στις 12 Απριλίου θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την Τετάρτη, σε μια κατεπείγουσα διαδικασία.

Εφόσον εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων θα αναπεμφθεί αμέσως στη Βουλή των Λόρδων, που πιθανότατα θα εξετάσει το νομοσχέδιο την Παρασκευή.

Η ίδια ομάδα βουλευτών προανήγγειλε ότι θα επιδιώξει να διεξαχθεί τρίτος γύρος ενδεικτικών ψηφοφοριών επί εναλλακτικών σχεδίων του Brexit την προσεχή Δευτέρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28