30/09/2020 19:16:44

Προειδοποίηση Κολομβίας σε Μαδούρο: «Μην τολμήσεις να συλλάβεις τον Γκουαϊδό»

Προειδοποίηση Κολομβίας σε Μαδούρο: «Μην τολμήσεις να συλλάβεις τον Γκουαϊδό» - Media

 

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε προειδοποίησε χθες Τετάρτη το καθεστώς Μαδούρο ότι η σύλληψη του αυτοανακηρυγμένου προέδρου της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, η βουλευτική ασυλία του οποίου ήρθη με απόφαση της Συντακτικής Συνέλευσης μία ημέρα νωρίτερα, θα πυροδοτήσει «σθεναρή πολυμερή αντίδραση».

«Η σύλληψη του Γκουαϊδό θα αποτελούσε σοβαρή παραβίαση της θεσμικής τάξης στη Βενεζουέλα, τάξης που έχει αναγνωριστεί από πολλές χώρες», είπε ο Ντούκε σε δημοσιογράφους στην Μπογοτά, αναφερόμενος στο γεγονός ότι περίπου πενήντα κυβερνήσεις έχουν αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης ως τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας σε κρίση.

«Η σύλληψή του από τη δικτατορία, ο εγκληματικός διωγμός του Γκουαϊδό, θα δικαιολογούσε μια ξεκάθαρη απόρριψη και μια πολύ σθεναρή πολυμερή αντίδραση για την αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης», πρόσθεσε ο Ντούκε, που αποκαλεί «δικτάτορα» τον ομόλογό του της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Η Συντακτική Συνέλευση, που ιδρύθηκε το 2017 με πρωτοβουλία του Μαδούρο, ήρε τη βουλευτική ασυλία του Γκουαϊδό την Τρίτη με το επιχείρημα ότι παραβίασε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του είχε επιβληθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.