search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:20
MENU CLOSE

Δημοτικά έργα «παρέλυσαν» το Βελιγράδι – Επεισόδια έξω από το δημαρχείο (Video)

04.04.2019 12:36
Δημοτικά έργα «παρέλυσαν» το Βελιγράδι – Επεισόδια έξω από το δημαρχείο (Video) - Media

 

Μερικές δεκάδες διαδηλωτές, με επικεφαλής τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπόσκο Ομπράντοβιτς, προσπάθησαν να εισέλθουν με τη βία στο δημαρχείο της πόλης του Βελιγραδίου για να διαμαρτυρηθούν για τα δημοτικά έργα που έχουν παραλύσει την πρωτεύουσα.

Στην προσπάθεια τους αυτή τους απέτρεψαν οι γυναίκες υπάλληλοι στον Δήμο, που παρατάχθηκαν μπροστά από την κεντρική είσοδο του κτηρίου. Ακολούθησαν διαπληκτισμοί με σπρωξίματα και ανταλλαγή ύβρεων και οι διαδηλωτές αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Ο Μπόσκο Ομπράντοβιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι σκοπός τους δεν ήταν να προκαλέσουν επεισόδια, αλλά να καταθέσουν στην γραμματεία του Δήμου επιστολή διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό του κέντρου της πόλης. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για τα επεισόδια έξω από το Δημαρχείο, δήλωσε ότι κάθε μορφή βίας θα παταχθεί από τις αρχές. Αποκάλεσε «φασίστα» τον Μπόσκο Ομπράντοβιτς και επισήμανε ότι «οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν στην Ουγγαρία και την ναζιστική Γερμανία δεν θα περάσουν στην Σερβία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την περασμένη Δευτέρα, έχουν κλείσει για την κυκλοφορία, με μεταλλικά κιγκλιδώματα, πολλοί δρόμοι στο κέντρο του Βελιγραδίου εξαιτίας έργων ανάπλασης που θα διαρκέσουν μέχρι το φθινόπωρο. Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι ο αποκλεισμός της πόλης γίνεται για να αποτραπούν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στο κέντρο του Βελιγραδίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:19