search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:49
MENU CLOSE

Θύελλα αντιδράσεων για τη δήλωση Τραμπ ότι οι ανεμογεννήτριες προκαλούν καρκίνο

04.04.2019 19:32
«Φωτιές» άναψε ο Τραμπ στη Wall Street - Στο «κόκκινο» ο δείκτης - Media

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν έκρυψε ποτέ ότι απεχθάνεται τις ανεμογεννήτριες. Αλλά αφήνοντας να εννοηθεί, αυτήν την εβδομάδα, ότι ο θόρυβός τους μπορεί να προκαλεί καρκίνο, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και όχι μόνο στην επιστημονική κοινότητα.

Σήμερα ήταν η σειρά της Νάνσι Πελόζι, της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων. “Πρόκειται για ανόητες δηλώσεις” είπε η Δημοκρατική πολιτικός, επαναλαμβάνοντας τον χαρακτηρισμό που απέδωσε πρώτος ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τσακ Γκράσλεϊ, ο οποίος υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ.

Την Τρίτη, σε ομιλία του στο ετήσιο δείπνο των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών και βουλευτών, ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή, αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της αιολικής ενέργειας.

“Λένε ότι ο θόρυβος (από τις ανεμογεννήτριες) προκαλεί καρκίνο”, είπε μεταξύ άλλων ο Τραμπ, αν και δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη που να πιστοποιεί τα λεγόμενά του.

Εδώ και πολλές εβδομάδες ο Τραμπ, ένθερμος υποστηρικτής της ενέργειας που παράγεται από τον άνθρακα, πολλαπλασιάζει τα χλευαστικά ανέκδοτα εναντίον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του. “Αγάπη μου, θέλω να δω τηλεόραση – Λυπάμαι, δεν φυσάει”, είπε την περασμένη εβδομάδα στο Μίσιγκαν, προκαλώντας τα γέλια του κοινού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:48