search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:09
MENU CLOSE

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη λόγω επιδημίας ιλαρά

09.04.2019 19:09
Συναγερμός στην Ευρώπη για έξαρση της ιλαράς - Αγωνία στον Π.Ο.Υ. - Media

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε νωρίτερα η Νέα Υόρκη λόγω της επιδημίας ιλαρά που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στην πόλη.

Με τα περισσότερα κρούσματα να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στις ορθόδοξες και εβραικές κοινότητες του Μπρούκλιν, ο δήμαρχος Μπιλ Ντε Μπλάσιο δήλωσε ότι πολίτες που κατοικούν συγκεκριμένα στο Γουίλιαμπουργκ και το Μπρούκλιν θα υποβληθούν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό για την ιλαρά, καθώς εκτιμάται πως η επιδημία είναι η μαζικότερη που έχει καταγραφεί, εδώ και δεκαετίες στην πόλη.

Ο δήμαρχος τόνισε εκτός των άλλων ότι όσοι αψηφήσουν το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού κινδυνεύουν με κυρώσεις και πρόστιμα της τάξεως των 1000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από το φθινόπωρο έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 285 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Είκοσι ένα ασθενείς χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία ενώ πέντε εξ αυτών νοσηλεύτηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Την ίδια ώρα, στα 465 ανέρχονται τα κρούσματα συνολικά στις ΗΠΑ, από την αρχή του έτους με 78 να έχουν καταγραφεί τις τελευταίες επτά μέρες.

Πηγή: SKAI, new york times

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:08