search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:38
MENU CLOSE

Καταρρέει μεγάλη αεροπορική εταιρεία – Κλείνει αύριο αν δεν βρει χρηματοδότηση

16.04.2019 16:33
Καταρρέει μεγάλη αεροπορική εταιρεία - Κλείνει αύριο αν δεν βρει χρηματοδότηση - Media

 

«Λουκέτο» βάζει την Τετάρτη η Jet Airways, αεροπορική εταιρεία της Ινδίας που αποτελεί θυγατρική της Etihad.

Η μεγάλη εταιρεία με τα 115 αεροσκάφη και τους 16.000 εργαζόμενους θα αναγκαστεί να διακόψει τη λειτουργία της την Τετάρτη αν δεν λάβει έκτακτη χρηματοδότηση από τους δανειστές της, σύμφωνα με το Reuters.

Οι τράπεζες και η ινδική κυβέρνηση ανέφεραν ότι οι επενδυτές προσπαθούν να εξασφαλίσουν κεφάλαια ώστε η άλλοτε κραταιά αεροπορική εταιρεία ζωντανή. Μία άλλη πηγή του πρακτορείου ανέφερε ότι θα επιχειρηθεί μία τελευταία έκτακτη χρηματοδότηση από τον βασικό της πιστωτή, την κρατική τράπεζα της Ινδίας.

Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε θεαματική πτώση 18,5% την Τρίτη, όταν τα ινδικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η διοίκηση της αεροπορικής εισηγήθηκε την προσωρινή διακοπή λειτουργίας της. Η Jet Airways έχει χρέος ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ επί εβδομάδες εναγωνίως αναζητά δάνειο ύψους 217 εκατομμυρίων δολαρίων, για να γλιτώσει την κατάρρευση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:37