15/08/2020 22:16:29

Σουδάν: Θα συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις για τη μεταβίβαση της εξουσίας στις πολιτικές αρχές

Σουδάν: Θα συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις για τη μεταβίβαση της εξουσίας στις πολιτικές αρχές  - Media

 

Οι συνομιλίες ανάμεσα στους ηγέτες του στρατού και των επικεφαλής της λαϊκής εξέγερσης στο Σουδάν αναφορικά με τη μεταβίβαση της εξουσίες στην πολιτική αρχές πρόκειται να συνεχισθούν, όπως ανακοίνωσε χθες βράδυ η Συμμαχία για την Ελευθερία και Αλλαγή (ALC).

«Αποσαφηνίσαμε την κύρια απαίτησή μας, που είναι η μεταβίβαση της εξουσίας στις πολιτικές αρχές. Πρόκειται για το κύριο αίτημα του λαϊκού κινήματος. Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες προκειμένου να φθάσουμε σε μία λύση, η οποία θα ικανοποιεί αμφότερες τις πλευρές, κατά τρόπον ώστε η μεταβίβαση της εξουσίας θα γίνει με ειρηνικό τρόπο», εξήγησε στους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους το ηγετικό στέλεχος της ALC Σιντίκ Γιουσεφ, έπειτα από τη συνάντηση με το Στρατιωτικό Συμβούλιο για τη Μεταβίβαση της Εξουσίας.

Στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν πέντε εκπρόσωποι της Συμμαχίας και μέλη του Στρατιωτικού Συμβουλίου , μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη ανακοίνωση εκ μέρους του λαϊκού κινήματος του «Πολιτικού Συμβουλίου για τις υποθέσεις της χώρας», που θα αντικαταστήσει το Στρατιωτικό Συμβούλιο, το οποίο από τις 11 Απριλίου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, μετά την ανατροπή του προέδρου Ομάρ Ελ Μπασίρ.

Εάν οι στρατιωτικοί αρνηθούν να παραδώσουν την εξουσία, οι επικεφαλής της λαϊκής εξέγερσης θα ανακοινώσουν σήμερα το «Κυρίαρχο Πολιτικό Συμβούλιο», τόνισε από την πλευρά του ο Άχμεντ αλ Ράμπια, υπεύθυνος της Ένωσης Καθηγητών του Σουδάν.

«Εάν θέλουν να διαπραγματευθούν ακόμη, τότε η ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου θα αναβληθεί. Αξιώνουμε από τους στρατιωτικούς ένα χρονοδιάγραμμα για τη μεταβίβαση της εξουσία, προκειμένου να μην μένουν τα πράγματα σε εκκρεμότητα», δήλωσε ο αλ Ράμπια, ενώ από την πλευρά του ο Γιούσεφ δεν διευκρίνισε εάν το σχέδιο για το Πολιτικό Συμβούλιο ισχύει ακόμη.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.