search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:49
MENU CLOSE

Χανιά: Έμεινε στον «άσσο» – Η τράπεζα του «έφαγε» τη σύνταξη

23.04.2019 18:35
Χανιά: Έμεινε στον «άσσο» - Η τράπεζα του «έφαγε» τη σύνταξη - Media

 

Στον «άσσο» έμεινε κάτοικος των Χανίων μέσα στις γιορτές, όταν πήγε το πρωί της Μ. Τρίτης, στην τράπεζα και συνειδητοποίησε οτι η σύνταξή του έχει γίνει καπνός.

Ο συνταξιούχος του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), όπως κατήγγειλε στο zarpanews.gr, περίμενε να πάρει τα χρήματα που καταβάλλονται νωρίτερα εν όψει Πάσχα, όμως αντ’ αυτού, αντίκρισε έναν μηδενικό λογαριασμό. Όπως προέκυψε, η σύνταξη είχε μπει μερικές μέρες πριν και είχε ήδη κατασχεθεί από την Εθνική Τράπεζα, με αφορμή οφειλή που εκκρεμούσε.

Το ακατάσχετο του λογαριασμού ισχύει για ποσά κάτω των 1250€, με τον 70χρονο να έχει προχωρήσει σε αυτή την ρύθμιση στον συνταξιοδοτικό του λογαριασμό, όμως λογάριασε χωρίς το… παραθυράκι του άρθρου 982. Σύμφωνα με αυτό, το ποσό δεν μπορεί να κατασχεθεί την στιγμή που καταβάλλεται και για μία μέρα, όμως αυτό είναι δυνατό την επόμενη! Έτσι την έχουν πατήσει αρκετοί συνταξιούχοι και μισθωτοί με οφειλές, που δεν σήκωσαν όλοι την σύνταξη όσο ήταν νωρίς και την είδαν να χάνεται στο «πηγάδι» του χρέους τους, στο οποίο αδυνατούσαν προς το παρόν να ανταπεξέλθουν.

Συγκεκριμένα οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ για τον Μάιο καταβλήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρους τους τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου, όμως η πληρωμή για τα δύο πρώτα ταμεία ξεκίνησε ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη το απόγευμα λόγω τραπεζικής αργίας, εξ’ου και το μηδενικό ποσό στον λογαριασμό του καταγγέλλοντα.

Οι επισκέψεις στον εισαγγελέα, αν και του έδωσαν δίκιο, του έκαναν ξεκάθαρο οτι δεν θα καταφέρει κάτι μέσω της δικαστικής οδού. Διαμαρτυρόμενος στην τράπεζα, η μόνη λύση που του προτάθηκε ήταν να κάνει αίτηση για να του επιστραφεί η κατασχεμένη σύνταξη. Μέχρι τότε όμως; Ο συνταξιούχος είναι καταδικασμένος να δανειστεί ή να «επαιτήσει» για να καταφέρει να βιοποριστεί τις άγιες ημέρες του Πάσχα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:48