search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:50
MENU CLOSE

Χρυσή Αυγή: Αποχωρήσεις στρατηγών και ευρωβουλευτών με αιχμές – ”Σιγή ιχθύος” από Μιχαλολιάκο

30.04.2019 14:10
4361473.jpg

 

Αντιμέτωπη με αποχωρήσεις και των τριών ευρωβουλευτών της βρίσκεται η ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, εκτός κόμματος βρίσκονται οι δυο στρατηγοί, Γιώργος Επιτήδειος και Ελευθέριος Συναδινός, ενώ τελευταίο κρούσμα ο Λάμπρος Φουντούλης ο οποίος αποώρησε αφήνοντας αιχμές κατά του Ν. Μιχαλολιάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ευρωβουλευτές κόπηκαν από τον Μιχαλολιάκο με σκοπό τις θέσεις τους να καταλάβουν στελέχη που είναι αντιμέτωπα με διώξεις και φυλακίσεις για τη νεοναζιστική δράση της οργάνωσης, όπως ο Γιάννης Λαγός.

Ο μεν Συναδινός αποχώρησε καταγγέλλοντας ”μαύρα ταμεία” στο κόμμα καθώς και οικογενειοκρατία, με τον Μιχαλολιάκο να διορίζει πλήθος συγγενών σε θέσεις επιστημονικών συνεργατών.

Ο δε Επιτήδειος στην επιστολή αποχώρησής του κάνει λόγο για απαξιωτική συμπεριφορά από το κόμμα και τον Μιχαλολιάκο, ο οποίος του τηλεφώνησε για να του πει πως τον ”κόβει”. Επίσης κατήγγειλε προσβλητικές διεργασίες στο παρασκήνιο.

Τέλος ο Λάμπρος Φουντούλης απο τα δυνατά ονόματα της οργάνωσης, αφού μέχρι πρότινος προβαλλόταν ως ο «πατέρας του ήρωα συναγωνιστή» τους, που δολοφονήθηκε από τρομοκράτες έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με δήλωσή του εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που ελήφθη η απόφαση, αφήνοντας αιχμές εναντίον του «Αρχηγού» αν και όπως λέει η απόφασή του είναι «σεβαστή».\

Ο Λ. Φουντούλης, χρησιμοποιώντας τα λόγια του Ν. Μιχαλιάκου, «Η Χρυσή Αυγή δεν θα σας προδώσει, εσείς μην προδώσετε τη ΧΑ» σημειώνει: «Όσον αφορά εμένα, ένα είναι σίγουρο: πως εγώ δεν πρόδωσα τη Χρυσή Αυγή…» αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του αρχηγού της οργάνωσης.

Στη δημόσια δήλωσή του, ο ευρωβουλευτής της Χ.Α. δεν κρύβει την πικρία του καθώς -όπως τονίζει- «άξιζα μια προσωπική επαφή για να μου ανακοινώσει την απόφασή του, για τους όποιους λόγους τον οδήγησαν σ’ αυτή…» και γνωστοποιεί την απόφασή του να μην ασχοληθεί πλέον ενεργά με την πολιτική.
 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως παρά τις δημόσιες αιχμές από τα στελέχη και τις καταγγελίες, απο την ηγεσία της Χρυσής Αυγής τηρείται ”σιγή ιχθύος”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:50