search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:36
MENU CLOSE

Οι Βράχοι της Ελευθερίας: Σκηνές από την πρώτη χολιγουντιανή ταινία αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση (Videos)

03.05.2019 07:51
Οι Βράχοι της Ελευθερίας: Σκηνές από την πρώτη χολιγουντιανή ταινία αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση (Videos) - Media

 

Στη μεγάλη οθόνη μεταφέρει η Μαριάν Μητρόπουλος και σύζυγος του αμερικανού δικεκατομμυριούχου επενδυτή Ντιν Μητρόπουλος την ταινία «Cliffs of Freedom» («Οι βράχοι της ελευθερίας»). Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης που έγραψε για μια Ελληνίδα και έναν Τούρκο με φόντο την Επανάσταση του 1821.

Πιο συγκεκριμένα, η ταινία εστιάζει στην ιστορία ενός άτυχου έρωτα μεταξύ μιας νεαρής Ελληνίδας χωριατοπούλας και ενός αμφιλεγόμενου Τούρκου αξιωματικού, κατά την αυγή του ελληνικού πολέμου για την ανεξαρτησία ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, το 1821. Η εικοσάχρονη Άννα Χριστίνα ερωτεύεται τον Συνταγματάρχη Ταρίκ, ένα ανερχόμενο αστέρι του τουρκικού στρατού, που έχει μεγάλες αμφιβολίες για τις βάρβαρες μεθόδους διακυβέρνησης των συμπατριωτών του και που κάποτε της είχε χαρίσει τη ζωή όταν ήταν παιδί και βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού. Το μεταξύ τους ειδύλλιο, ωστόσο φέρνει τραγωδία στην οικογένεια και στο χωριό.

Ορκισμένη να εκδικηθεί τους Τούρκους, η Χριστίνα λαμβάνει μέρος στην ελληνική επανάσταση και αναπόφευκτα γίνεται τοπικό σύμβολο του ελληνικού κινήματος αντίστασης, εμπνέοντας τους συμπατριώτες της και προκαλώντας την οργή των Τούρκων, που προσφέρουν αμοιβή για το κεφάλι της. Έχοντας πιστέψει ότι θα μπορούσε να αφήσει πίσω τα συναισθήματά της, η Χριστίνα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με τον άνδρα, που την αγαπά ακόμη και θέλει να την κρατήσει ασφαλή αλλά που τώρα του έχουν αναθέσει την αιχμαλωσία της. Οι συναντήσεις και οι αψιμαχίες τους οδηγούν αναπόφευκτα σε μια τραγική αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης μάχης μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων που θα αλλάξει την πορεία της ιστορίας.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας, Τάνια Ρέιμοντ, Γιαν Ουντίν, Πάτι Λούπον και Κρίστοφερ Πλάμερ, αλλά και ο σκηνοθέτης Βαν Λινγκ μίλησαν στην κάμερα, αποκαλύπτοντας άγνωστες λεπτομέρειες από τα γυρίσματα του έργου, αλλά και τον τρόπο που προσέγγισαν τους ρόλους τους. 

«Ένας τέτοιος χαρακτήρας αντικατοπτρίζει αυτές τις γυναίκες που πραγματικά υπάρχουν. Δυνατές γυναίκες που διακινδύνευσαν τη ζωή τους, που ρίσκαραν τα πάντα για την ελευθερία τους. Γυναίκες όπως η Μπουμπουλίνα, που έγιναν κάτι σαν μυθολογικές μορφές για την ελληνική ιστορία, που πολέμησαν με τον στρατό της επανάστασης ενάντια στους Τούρκους.», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Τάνια Ρέιμοντ για τον ρόλο που υποδύεται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:34