12/12/2019 19:09:32

Καμμένος: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών

Καμμένος: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών - Media

 

Την ανάγκη να κατανεμηθεί «το πλεόνασμα που έχει κερδίσει ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του», δίκαια και σε όλους «και πρώτα απ' όλα σε εκείνους που έχουν ανάγκη», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε, ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τη στιγμή που επιμένει, όπως είπε, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Εμείς συμμετείχαμε στην κυβέρνηση, όπως ξέρετε, προκειμένου να μπορέσουν να δοθούν όλες αυτές οι ελαφρύνσεις προς τον ελληνικό λαό, βγαίνοντας από την εποχή των μνημονίων. Διαφωνήσαμε για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας και αποχωρήσαμε. Δεν μπορούμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση αυτή και δεν θα στηρίξουμε την κυβέρνηση, στην πρόταση εμπιστοσύνης, από τη στιγμή που συνεχίζει να επιμένει για τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Σημείωσε, δε, ότι οι θέσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ακριβώς οι ίδιες στο συγκεκριμένο ζήτημα, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Και οι δύο μιλούν για Βόρεια Μακεδονία. Καλά θα κάνουν να αφήσουν το όνομα της Μακεδονίας αλώβητο. Βλέπουν ότι από τα βόρεια σύνορα δεν σέβονται ούτε τις συμφωνίες, ούτε την Ιστορία, ούτε αυτά που υπογράφουν, ούτε αυτά που λένε. Διεκδικούν το όνομα της Μακεδονίας και την Ιστορία της, την οποία ο ελληνικός λαός δεν θα την παραδώσει ποτέ. Ούτε στη Βόρεια Ελλάδα, ούτε στη Νότια Ελλάδα, ούτε σε καμία κυβέρνηση και σε καμία αξιωματική αντιπολίτευση, όσο κι εάν πιέζουν οι ξένοι και οι εταίροι μας».

Ο κ. Καμμένος προέβη στις παραπάνω δηλώσεις έξω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, έπειτα από συνάντησή του με στελέχη της ομάδας και του αθλητικού συλλόγου. Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι τα έργα για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα πρέπει να αρχίσουν άμεσα, εφόσον η ομάδα προτίθεται να καταβάλει τα χρήματα για τη χρήση του Καυταντζογλείου για το νέο πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε ακόμα πως με την τελική έγκριση των έργων για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, μπορεί να κατατεθεί τροπολογία «το Σεπτέμβριο, πριν από τις εθνικές εκλογές» και με τη στήριξη και άλλων κομμάτων να ψηφιστεί για να γίνει και η ανάπλαση της ευρύτερης, περιφερειακά του γηπέδου, περιοχής.

Τον κ. Καμμένο συνόδευαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και Αριστείδης Φωκάς, υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος, στελέχη και μέλη των ΑΝΕΛ, κ.ά.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.