search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:09
MENU CLOSE

Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να τρώνε τα βασιλικά μωρά;

06.05.2019 15:03
Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να τρώνε τα βασιλικά μωρά; - Media

 

Με τον καιρό όλοι μάθαμε λίγο ή πολύ τι τρώει η Βασίλισσα, οι Δούκες και οι Δούκισσες κάθε μέρα. Κανείς όμως δεν μιλά για τους βασιλικούς κανόνες που σχετίζονται με τη διατροφή των βασιλικών μωρών. Ε λοιπόν εμείς κάναμε την έρευνά μας και ανακαλύψαμε τι επιτρέπεται και τη απαγορεύεται να τρώνε οι νεότεροι διάδοχοι του θρόνου.

Μέχρι πρόσφατα απαγορευόταν να θηλάζουν

Η βασιλική οικογένεια ήταν αντίθετη με το θηλασμό μέχρι τον 20ο αιώνα. Για την ακρίβεια, πίστευαν πως ήταν απρεπές και επικίνδυνο και έτσι ζητούσαν από άλλες γυναίκες να κάνουν αυτή τη δουλειά. Μόνο αφού ανέβηκε η βασίλισσα Ελισάβετ στο θρόνο άλλαξε αυτή η νοοτροπία, πιθανόν επειδή τα ΜΜΕ πίεζαν τη βασιλική οικογένεια να δείχνει πιο προσιτή στο λαό.

Δεν τρώνε σκόρδο

Σύμφωνα με τον Guardian, οι γυναίκες που θήλαζαν τα βασιλικά μωρά απαγορευόταν να καταναλώσουν σκόρδο, καθώς αυτό επηρέαζε τη γεύση του γάλακτος. Στον ίδιο κανόνα πιθανότατα υπακούν και οι Δούκισσες σήμερα, αφού η Βασίλισσα είναι τόσο αντίθετη με την κατανάλωση σκόρδου.

…ούτε μπαχαρικά

Οι γυναίκες που θηλάζουν απαγορεύεται επίσης να βάζουν καρυκεύματα στα φαγητά τους.

…ή αλκοόλ

Σε αυτόν τον κανόνα υπακούν όλες οι νέες μητέρες, είτε ανήκουν στη βασιλική οικογένεια, είτε όχι, καθώς η κατανάλωση αλκοόλ από τη μητέρα κατά την περίοδο του θηλασμού είναι επικίνδυνη για την υγεία του μωρού.

Η διατροφή τους περιλαμβάνει πολλά αχλάδια και μήλα

Σύμφωνα με τον πρώην βασιλικό σεφ Ντάρρεν ΜακΓκράντι, τα πρώτα γεύματα του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι αποτελούταν από μήλα και αχλάδια στον ατμό. Και τα δύο αυτά φρούτα προέρχονταν πάντα από τον κήπο της εξοχικής κατοικίας της βασίλισσας.

Τα φρούτα γίνονται πουρές

Αφού τα φρούτα μαγειρευτούν στον ατμό, στη συνέχεια γίνονται πουρές με το χέρι, ώστε να μπορούν να τα φάνε τα μωρά.

Απαγορεύεται να φάνε συσκευασμένες βρεφικές τροφές

Όπως αποκάλυψε ο πρώην βασιλικός σεφ, ποτέ δεν είναι συσκευασμένη βρεφική τροφή στο παλάτι, όσο καιρό δούλευε εκεί. Από τους 20 υπαλλήλους στη βασιλική κουζίνα, τουλάχιστον οι 2 ασχολούνταν αποκλειστικά με τη διατροφή του εκάστοτε μωρού. «Ο ένας σεφ στην κουζίνα του παλατιού θα έκανε πουρέ το κοτόπουλο, το αρνί και το χοιρινό και ο άλλος θα έκανε το ίδιο με μαγειρεμένα λαχανικά, όπως αρακάς, καρότα και κουνουπίδι», λέει.

Όταν το μωρό μπορεί να φάει στερεά, τρώει μόνο βιολογικές τροφές

Είτε πρόκειται για φρούτα και λαχανικά, είτε για κρεατικά, τα βασιλικά μωρά τρέφονται μόνο με τη βιολογική εκδοχή τους.

Οι βασιλικές νταντάδες αποφασίζουν τι θα φάνε τα μωρά

Ακούγεται πολύ παράξενο, αλλά είναι αλήθεια! Οι βασιλικές νταντάδες συνήθως ασχολούνται περισσότερο με τη διατροφή των μωρών απ’ ό,τι οι ίδιοι οι γονείς τους. «Οι νταντάδες φρόντιζαν να καταναλώνουν ισορροπημένα γεύματα, που να περιέχουν πολλά υγιεινά λαχανικά», λέει ο πρώην σεφ.

Πηγή: olivemagazine.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:09