22/01/2021 01:30:48

Ηλιόπουλος: Είμαι έτοιμος να τσακωθώ για τον Δήμο Αθηναίων

Ηλιόπουλος: Σεξιστής ο Μητσοτάκης - Media

 

«Ήταν συνειδητή επιλογή να φύγω από το Υπ. Εργασίας και να διεκδικήσω τον Δήμο, είναι πολύ τιμητικό να μπορείς να εργαστείς για την πόλη στην οποία έχεις γεννηθεί και έχεις μεγαλώσει», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Όπως επεσήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, «καρφώνοντας» μερικούς από τους αντιπάλους του, είπε «είχα το πλεονέκτημα ότι κυκλοφορώ τριάντα χρόνια στην Αθήνα και αυτό το πλεονέκτημα φαίνεται».

«Αντικειμενικά στην Αθήνα το πολιτικό ερώτημα «από ποιο κόμμα στηρίζεσαι;», δεν το αποφεύγεις. Όμως αυτοδιοίκηση σημαίνει ρίζες με έναν τόπο, δεν είναι ένα επάγγελμα που μπορείς να το κάνεις οπουδήποτε στην Ελλάδα. Εγώ προέρχομαι από μια γειτονιά της Αθήνας, που μάλιστα είναι και υποβαθμισμένη», ανέφερε.

‘Όπως είπε ο κ. Ηλιόπουλος στον ΑΝΤ1, «μπορεί να συζητάμε για τα πάρκα, τις παιδικές χαρές, το πράσινο. Αυτό είναι μια πόλη, αλλά κυρίως είναι οι άνθρωποι. Είναι λογικό όταν κάποιος μιλάει για 7ήμερη εργασία να απασχολεί τον κόσμο. Όμως η ένταση στην κεντρική πολιτική σκηνή, δεν είναι αντίστοιχη στον κόσμο κι όταν όλη την ημέρα γυρίζεις και συνομιλείς με πολίτες, σου λένε αυτά που πραγματικά τους απασχολούν, όπως πχ. η Ασφάλεια».

«Πάρα πολύς κόσμος δεν πιστεύει πλέον ότι η Αθήνα έχει την δυνατότητα να αλλάξει. Πολλοί από όσους ζητούν στα όρια μου λένε «ήθελα να μένω μερικά στενά πιο πάνω, για να ανήκω στον γειτονικό Δήμο, επειδή πχ. είναι πιο καθαρός ή για θέματα Ασφάλειας», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν αξιοποίησε τα κονδύλια που διέθετε για να εκτελέσει το τεχνικό του πρόγραμμα και να γίνουν έργα στην πόλη, προσθέτοντας ότι υπήρχαν και σημαντικά ποσά για την καθαριότητα στην πρωτεύουσα, όμως από τα 140 εκ. ευρώ δαπανήθηκαν τα 50 εκ. ευρώ.

«Δεν μπορεί να τα έχεις καλά με όλους. Πρέπει να είσαι Δήμαρχος Αθηναίων πρέπει να σπάσεις αυγά και να τσακωθείς με διάφορους και με συμφέροντα κι εγώ είμαι έτοιμος να τσακωθώ», είπε, επισημαίνοντας ότι σημασία έχει να είναι αποτελεσματικός και όχι απαραίτητα «νταής και φωνακλάς στις δημόσιες τοποθετήσεις σου».

Σε ότι αφορά την έκβαση των εκλογών, εκτίμησε ότι θα υπάρξει β΄ γύρος στις εκλογές για τον Δήμο Αθηναίων, στον οποίο θα αναμετρηθεί ο ίδιος με τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος ήταν επίσης καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και αναφέρθηκε τόσο στην υποψηφιότητα του, όσο και στον Δημήτρη Κουφοντίνα.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.