search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:37
MENU CLOSE

«Ύπαγε οπίσω μου…»: Συνέδριο για τα fake news και την εκκλησία

14.05.2019 14:13
«Ύπαγε οπίσω μου...»: Συνέδριο για τα fake news και την εκκλησία - Media

 

Με ένα άκρως… κοσμικό ζήτημα ασχολείται συνέδριο με τίτλο «Fake News & Εκκλησία: Όταν η αλήθεια δοκιμάζεται στον φυσικό της χώρο», που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» και την συμμετοχή του Τμήματος Θεολογίας και του Τμήματος Δημοσιογραφίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Μερικά από τα ερωτήματα που το διήμερο συνέδριο καλείται να απαντήσει είναι: Τι συμβαίνει όταν η αλήθεια δοκιμάζεται σε έναν χώρο που θεωρείται το κατεξοχήν καταφύγιό της; Ποιες είναι οι συνέπειες όταν το ψεύδος υποδύεται την αλήθεια, όταν η αλήθεια χρησιμοποιείται διαστρεβλωμένη ή και κατασκευασμένη ακόμη, προκειμένου να αποτελέσει μέσο χειραγώγησης των μελών της Εκκλησίας οι οποίοι είναι ταυτόχρονα ψηφοφόροι; Επηρεάζεται, και πόσο εν τέλει η Δημοκρατία σε μια χώρα, όταν τα θρησκευτικά πιστεύω των πολιτών της αλλοιώνονται;

Για όσους ενδιαφέρονται, περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο εδώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:36