search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:45
MENU CLOSE

Λάθος της ΕΡΤ με την αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων – Τους «πίστωσε» 1500 ευρώ παραπάνω!

17.05.2019 12:51
Λάθος της ΕΡΤ με την αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων - Τους «πίστωσε» 1500 ευρώ παραπάνω! - Media

 

Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι κατά το χθεσινό βραδινό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης, παρουσιάστηκε ότι η εκλογική αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων για τις προσεχείς Ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές ανέρχεται στο ποσό των 3.200 ευρώ, κάτι που σύμφωνα με την συντονιστική επιτροπή οφείλεται σε λανθασμένη πληροφόρηση.

Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή επισημαίνει ότι η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων κυμαίνεται, και για τις δύο Κυριακές, στο συνολικό ποσό των 600-1.450 ευρώ περίπου, ανάλογα με τον τόπο διορισμού (εντός ή εκτός νομού ή σε προορισμούς με συγκοινωνιακές δυσχέρειες), το εκλογικό τμήμα (εάν έχει δύο, τρεις ή τέσσερις κάλπες) και εάν διορίσθηκαν ως τακτικοί ή αναπληρωματικοί, όπως προκύπτει από την αριθ. 35305/8.5.2019 κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών».

Τέλος, στην ανακοίνωσή της η συντονιστική αναφέρει ότι αναμένει «από την κρατική τηλεόραση την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας».

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

“Στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της 16ης Μαΐου2019, η ΕΡΤ μετέδωσε εκ παραδρομής λανθασμένα το ποσό που αφορά στην αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων στις επερχόμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μόλις το λάθος έγινε αντιληπτό, ακολούθησε διόρθωσή του, στο αμέσως επόμενο δελτίο Ειδήσεων τα μεσάνυχτα, διόρθωση η οποία επαναλαμβάνεται σε όλα τα δελτία Ειδήσεων και σήμερα Παρασκευή 17/05/2019.

Η ΕΡΤ εκφράζει τη λύπη της για τη σύγχυση που προκλήθηκε.”

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:45