search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:36
MENU CLOSE

Εξαρθρώθηκε η GozNym – Η «εταιρεία» κυβερνοαπατεώνων με που είχε κλέψει 100 εκατομμύρια

17.05.2019 15:27
«Darkside»: Οι... φιλάνθρωποι χάκερς - Media
 
Ένα διεθνές κύκλωμα κυβερνο-εγκλήματος, την GozNym, που χρησιμοποιώντας κακόβουλο λογισμικό είχε κλέψει 100 εκατομμύρια δολάρια από περισσότερους από 40.000 τραπεζικούς λογαριασμούς χρηστών σε διάφορες χώρες, εξάρθρωσε η Europol.
 
Η πολύπλοκη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε ΗΠΑ, Βουλγαρία, Γεωργία, Ουκρανία και Μολδαβία.
 
Οι χάκερ μόλυναν τους υπολογιστές με το malware GozNym, που αποτελεί υβρίδιο δύο ξεχωριστών παλαιότερων ειδών κακόβουλου λογισμικού, του Nymaim και του Gozi, και επιτρέπει την πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς ανύποπτων θυμάτων.
 
Δέκα μέλη της κυβερνο-συμμορίας συνελήφθησαν στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, ενώ πέντε ρωσικής καταγωγής μέλη του κυκλώματος αναζητούνται, μεταξύ των οποίων ένας που ανέπτυξε τον ιό GozNym, ο οποίος ονομάστηκε και «δικέφαλο τέρας».
 
Άλλα μέλη αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε άλλες χώρες, όπου συνελήφθησαν, όπως ο αρχηγός του δικτύου στη Γεωργία, σύμφωνα με το BBC.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:35