search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:11
MENU CLOSE

Παραβατικότητα στην Αττική

13.05.2019 03:00
Παραβατικότητα στην Αττική - Media

 

Η χρήση ουσιών παρουσιάζει ιδιαίτερη έξαρση τις τελευταίες δεκαετίες καθώς η παραβατικότητα στο κέντρο της Αθήνας και σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, και σχετίζεται με την ύπαρξη νέων πηγών προσφοράς και νέων μορφών διακίνησης καθώς την μη αστυνόμευση, ενώ αποτελεί κοινωνικό πρόβλημα που συνοδεύεται από δυσμενείς υγειονομικές παρενέργειες καθώς και άλλες ενέργειες. Οι τοξικομανείς κάνουν φανερή χρήση ουσιών, οι έμποροι απροκάλυπτα τους τα πωλούν οιαδήποτε στιγμή της ημέρας ενώπιον πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, καθώς λαμβάνει χώρα σε μεγάλα πάρκα, πλατείες και δημόσια κτίρια (χαρακτηριστικό παράδειγμα η χρήση και η διακίνηση ναρκωτικών στο πάρκο της Νομικής Σχολής και στο πεδίον του Άρεως -το οποίο προς το παρών έχει βελτιωθεί- σε κοντινή μάλιστα απόσταση από τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο), οι κλοπές και ληστείες έχουν αυξηθεί τραγικά σε όλη την Αττική χωρίς ουδεμία παρέμβαση από φορείς του δήμου περιφέρειας ή της αστυνομίας, γεγονός που οδηγεί στη σταδιακή παγίωση και ανοχή του φαινομένου ως «φυσιολογικής καθημερινής εικόνας». Συνεπώς δια της κρατικής αποχής και παραλείψεως μένουν ατιμώρητες ποινικά κολάσιμες δραστηριότητες, παρακάμπτοντας τους ίδιους τους από το κράτος θεσπισθέντες νόμους!

Προτάσεις, διεύρυνση συνεργασιών με δημόσιους φορείς, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΜΚΟ για δράσεις ενημέρωσης και ουσιαστική συνεργασία με φορείς απεξάρτησης (ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, 18 ΑΝΩ).

Επιπλέον δημιουργία ξενώνων υποδοχής και διαμονής τοξικομανών ώστε να μην εγκαθίστανται σε δημόσιους χώρους και επιτακτική απομάκρυνση από τις αστυνομικές αρχές ακόμη και όσων δεν επιθυμούν να απομακρυνθούν από αυτούς. Επίσης την διάλυση “άβατο” περιοχών του κέντρου της Αθήνας όπου έχει την έδρα της η παρανομία.Τέλος ενίσχυση αστυνομικής δύναμης στα τμήματα όλης της Αττικής!

* Ο Γεώργιος Αργυρόπουλος είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Κεντρικός Τομέας Αθήνας με τον Γιάννη Σγουρό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:09