search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:18
MENU CLOSE

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους ΑΝΕΛ ο γνωστός φωτορεπόρτερ Ντίμης Αργυρόπουλος

22.05.2019 17:21
Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους ΑΝΕΛ ο γνωστός φωτορεπόρτερ Ντίμης Αργυρόπουλος - Media

 

Να θυμήσουμε ποιος είναι ο Ντίμης

Γεννήθηκε στην πόλη των Σερρών στις 10 Μαΐου 1948. Από το 1965 ασχολήθηκε επαγγελματικά με το Φωτορεπορτάζ στην Θεσσαλονίκη. Πρωτοεργάσθηκε στις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ» και στις Αθλητικές Εφημερίδες, καλύπτοντας γεγονότα πολιτικά και αθλητικά.

Για τον Αθηναϊκό Τύπο το μεγαλύτερο θέμα που κάλυψε στην Θεσσαλονίκη ήταν η πολύκροτη Δίκη Λαμπράκη, το έτος 1966, που διήρκησε τρείς μήνες Το 1970 με το πέρας της στρατιωτικής μου θητείας άνοιξε γραφείο στην Αθήνα, καλύπτοντας με φωτορεπορτάζ τον Αθηναϊκό Τύπο και τον Τύπο της Βορείου Ελλάδος.

Από το 1970 – 2003 υπήρξε ο προσωπικός φωτογράφος του Θεάτρου Τέχνης του ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ Από το 1973 είναι μόνιμος ανταποκριτής με τα περιοδικά «TIME LIFE» και «DER SPIEGEL» καθώς επίσης ήταν μόνιμος ανταποκριτής του Αμερικανικού Πρακτορείου Ειδήσεων U P I.

Από το 1974 – 1995 υπήρξε προσωπικός φωτογράφος του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Από το 1975 άρχισε την συνεργασία του με το Διεθνές Φωτογραφικό Πρακτορείο που έχει την έδρα του στο Παρίσι το γνωστό «SIPA PRESS» Μέχρι και σήμερα διατηρεί την συνεργασία του μαζί τους με πολλές επιτυχίες. Επίσης έχει μόνιμη συνεργασία με πολλά έντυπα του εξωτερικού Ευρώπης και Αμερικής και συμμετέχει σε αποστολές σε όλο τον κόσμο για να καλύπτει διάφορα γεγονότα.

Το 2007 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις SPIRIT το Λεύκωμα «Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 1974 – 2006» με 2.500 φωτογραφίες από τα δρώμενα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Είναι το μοναδικό πολιτικό λεύκωμα της Βουλής των Ελλήνων

Είναι Μέλος της Ενώσεως Φωτοειδησεογράφων Ελλάδος από το 1970 και Μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος από το 1976, όπου υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του F P A.
Το 1989 βραβεύτηκε με το «Πρώτο Βραβείο» δημοσιογραφικής φωτογραφίας που θέσπισε για πρώτη φορά το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας « Α. Β. ΜΠΟΤΣΗ». Είναι παντρεμένος με την Νένα Στεφανοπούλου και έχει ένα γιό τον Χρήστο Ευάγγελο Αργυρόπουλο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15