search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:36
MENU CLOSE

Μαντζουράνης: Αν ο νόμος για τις άδειες είναι κακός πρέπει να τον αλλάξουμε, όχι να τον παραβιάσουμε

23.05.2019 09:46
Μαντζουράνης: Αν ο νόμος για τις άδειες είναι κακός πρέπει να τον αλλάξουμε, όχι να τον παραβιάσουμε - Media

 

«Έχει όλες τις προϋποθέσεις να πάρει άδεια ο Κουφοντίνας, αν ο νόμος είναι κακός πρέπει να τον αλλάξουμε, όχι να τον παραβιάσουμε» υπογράμμισε ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου που έκανε δεκτή την αναίρεση του βουλεύματος για τον Κουφοντίνα και θα επανεξεταστεί το αίτημά του για άδεια.

Ο κ. Μαντζουράνης υποστήριξε ότι «ήταν ορθή η αναίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και αυτό έκανε δεκτό και Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου» ,κι εξήγησε: «Τι κρίνεται; Το βούλευμα έκανε ένα νομικό λάθος, αφού δέχθηκε απαράδεκτη την αίτηση, προχώρησε κι έκρινε επί της ουσίας. Το Συμβούλιο παραβίασε το νόμο».

Και επανέλαβε «Αν ο νόμος είναι κακός πρέπει να τον αλλάξουμε, όχι να τον παραβιάσουμε. Δεν εκβιάζεται η Δημοκρατία, πρέπει να παίρνει άδεια ο Κουφοτνίνας, όπως όλοι, σύμφωνα με το νόμο. Μια εισαγγελέας που αποχωρεί σε δέκα μέρες, δεν μπορεί να εκβιάζετε».

Ερωτώμενος αν πρέπει κάποιος να έχει μεταμεληθεί, απάντησε: «Με βάση το νόμο η δήλωση μεταμέλειας δεν είναι προϋπόθεση για να πάρει κάποιος άδεια. Σκοπός της ποινής είναι ο σωφρονισμός. Ο σκοπός των αδειών είναι να βοηθήσουν την επανένταξη του κρατούμενου».

Ο κ. Μαντζουράνης τόνισε: «Δεν είμαι υπέρ της τρομοκρατίας, η ισότητα ενώπιον του νόμου καλύπτει τους πάντες και τους εγκληματίες. Άρα αν τους εξαιρούμε από διάφορα δικαιώματα, αρχίζει ένας κατήφορος. Αντιλαμβάνομαι την αγανάκτηση και την οργή των οικογενειών των θυμάτων και δεν δικαιολογώ, αλλά εξηγώ το νόμο» κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:36