search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:07
MENU CLOSE

Γιατί βγαίνει πάντα σπυράκι στο ίδιο σημείο;

26.05.2019 12:36
Πώς σπάμε σωστά ένα σπυράκι - Media

 

Παρά τη συχνή απολέπιση και τις ακριβές ενυδατικές κρέμες και θεραπείες, υπάρχει πάντα ένα σπυράκι που έχει καταπατήσει με το έτσι θέλω τη μύτη σας και δεν λέει να φύγει.

Γιατί λοιπόν σας εκδικείται και εμφανίζεται πάντα στο ίδιο σημείο;

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι υπάρχει μια συστάδα σμηγματογόνων αδένων, ή ακόμα και μια συστάδα βακτηρίων, που ζουν σε εκείνο το σημείο, που προκαλούν συνεχώς φλεγμονή.

Στην περιοχή της μύτης, τα σπυράκια συχνά συγχέονται με τους διευρυμένους πόρους ή μια κατάσταση που ονομάζεται trichostasis spinulosa, που οι μαύρες κουκίδες στη μύτη είναι στην πραγματικότητα ένας συνδυασμός πολύ μικρών τριχών, βακτηρίων και λιπαρότητας από τον σμηγματογόνο αδένα.

Για να εξαλείψετε όλα τα παραπάνω, ακολουθήστε μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας με προϊόντα ειδικά για ακμή. Πιο συγκεκριμένα, επιλέξτε προϊόντα με ρετινοειδή ή σαλικυλικό οξύ για να περιορίσετε την εμφάνιση ακμής.

Πηγή: mc

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:07