search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:23
MENU CLOSE

Χαραλαμπόπουλος: Το θέατρο δεν είναι είδος πολυτελείας – Είναι είδος ανάγκης

26.05.2019 12:57
Χαραλαμπόπουλος: Το θέατρο δεν είναι είδος πολυτελείας - Είναι είδος ανάγκης - Media

 

Για λίγες ακόμη παραστάσεις -ως το Σάββατο 1 Ιουνίου- συνεχίζει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, να υποδύεται τον “Ερωτευμένο Σαίξπηρ”, πλαισιωμένος από ένα επιτελείο γνωστών ηθοποιών

. Μία αισθηματική κομεντί βασισμένη στην οσκαρική ομώνυμη ταινία (1998). Ένα έργο- φόρος τιμής στον Ουίλιαμ Σαίξπηρ, στην εποχή αλλά και στο ίδιο το θέατρο.

Ο δημοφιλής ηθοποιός σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει για πρώτη φορά ότι μετά τον “Ερωτευμένο Σαίξπηρ”, θα κάνει ένα θεατρικό διάλειμμα για… ενάμιση χρόνο προκειμένου να ετοιμάσει κάτι κινηματογραφικό. Ένα κινηματογραφικό του όνειρο, το οποίο, όπως υπογραμμίζει, απαιτεί από εκείνον να είναι με όλες του τις δυνάμεις εκεί.

Μιλώντας για το θέατρο τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως δεν είναι είδος πολυτελείας, αλλά είδος ανάγκης, ενώ αναφερόμενος στους κωμικούς ηθοποιούς λέει πως «εμείς που θεωρούμαστε κωμικοί ξέρουμε ότι κατά βάθος είμαστε δραματικοί ηθοποιοί», επειδή «ο κόσμος γελάει με τα πάθη μας κι εμείς για να τους κάνουμε να γελάσουνε πρέπει να υποφέρουμε…». «Πρέπει να δώσουμε την αλήθεια μας. Οπότε είτε κωμικός, είτε δραματικός είναι ο ρόλος, εμείς μία αλήθεια βγάζουμε και από κει και πέρα δεν πουλάμε κανένα αστείο…», σημειώνει

Αναφέρει πως έχει δεχτεί προτάσεις για να συμμετάσχει ως υποψήφιος σε εκλογικές αναμετρήσεις αλλά αρνήθηκε επειδή θεωρεί τον εαυτό του εν ενεργεία καλλιτέχνη και θέλει να δώσει μέσα από τη δουλειά του πράγματα στον κόσμο, παρεμφερή με εκείνα των πολιτικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:23