28/01/2020 05:23:58

Παραλίγο υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή ο «μοναδικός ιατροδικαστής» σε αν. Μακεδονία και Θράκη

Παραλίγο υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή ο «μοναδικός ιατροδικαστής» σε αν. Μακεδονία και Θράκη - Media

 

Υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές με τη Χρυσή Αυγή επρόκειτο να είναι ο «μοναδικός», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ιατροδικαστής ολόκληρης της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πρόκειται για τον Νικόλαο Κιφνίδη, ο οποίος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο υπεύθυνος οργανωτικού Χρυσής Αυγής για τη Ροδόπη Χρήστος Γεωργίου και ο ιατροδικαστής ν. Ροδόπης Νικόλαος Κιφνίδης και δημοσιεύει το xronos.gr, βρισκόταν σε «πολυήμερες επαφές και συζητήσεις» με τη νεοναζιστική οργάνωση με «αμοιβαίο ενδιαφέρον για κάθοδο στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές».

Η υπαναχώρηση του ιατροδικαστή, η υποψηφιότητα του οποίου είχε ανακοινωθεί επίσημα πριν λίγα 24ωρα, δεν έγινε λόγω κάποιας ιδεολογικής διαφωνίας με τη νεοναζιστική οργάνωση αλλά επειδή, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύει το xronos.gr, «η αποχή του από την υπηρεσία του, θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς ο κ. Κιφνίδης, είναι ο μοναδικός Ιατροδικαστής για όλη την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης».

«Προτάσσοντας λοιπόν το κοινό καλό του τόπου μας, αποφασίσαμε από κοινού την μη συμμετοχή του σε αυτές τις εκλογές, αλλά πολύ πιθανόν στις επόμενες, που μάλλον θα γίνουν και σύντομα. Ο κ. Κιφνίδης έχει δηλώσει ότι, ήταν είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό της παράταξής μας από οποιοδήποτε πόστο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανοιχτή στήριξη του ιατροδικαστή στην περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο νεοναζιστικό μόρφωμα εγείρει σοβαρά ζητήματα. Αφενός, στην περιοχή κατοικεί ευμεγέθης μουσουλμανική μειονότητα, ενώ είναι γνωστό ότι η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να σπείρει το μίσος κατά των Μουσουλμάνων, προχωρώντας μάλιστα πρόσφατα σε βεβήλωση μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αλεξανδρούπολη.

Αφετέρου, όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του ο Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτης Δημητράς, πρόκειται για μία περιοχή στην οποίαν έχουν καταγραφεί πολλές καταγγελίες για βία σε πρόσφυγες. 

Σημειώνεται πάντως ότι, παρά τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, στην περιοχή του Έβρου δραστηριοποιείται και ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης, καθηγητής Ιατροδικαστικής του τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο οποίος και είναι επιφορτισμένος με το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των προσφύγων που εντοπίζονται νεκροί στον Έβρο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.