28/01/2020 00:22:46

Ρουμανία : Ώρα για... παραστάσεις όπερας στα χωριά

Ρουμανία : Ώρα για... παραστάσεις όπερας στα χωριά - Media

 

Δέκα παραστάσεις όπερας σε ισάριθμα μικρά χωριά του νομού Κλουζ με μουσικούς από την ομώνυμη όπερα της Ρουμανικής πόλης, που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον 1.221 θεατών, οργάνωσε για το μουσικόφιλο κοινό η Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Ελα στο χωριό", επισημαίνουν δημοσιεύματα του Ρουμανικού τύπου.

Η όπερα στη Ρουμανία είναι κάτι το εξαιρετικά διαδεδομένο και τα κομμάτια που παρουσιάστηκαν στις δέκα παραστάσεις, ήταν επιλεγμένα με τέτοιο τρόπο που να προσελκύσουν το ενδιαφέρον και όσων δεν είχαν ξανακούσει όπερα.

Ο Αλιν Ποπ, εκπρόσωπος της ΜΚΟ δήλωσε πως "σε αρκετά χωριά εντοπίζουμε υποτυπώδεις εγκαταστάσεις που επιτρέπουν να οργανώσουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Συνήθως οι χώροι αυτοί χρησιμοποιούνται για...μνημόσυνα ! Εμείς συγκεντρώσαμε δωρεές και ξεκινήσαμε με παραστάσεις όπερας, με Verdi, La Traviata, Rigoletto και άλλα. Ακολουθούν θεατρικά έργα, μουσική jazz και άλλα. Θέλουμε να δώσουμε στους κατοίκους την ευκαιρία να ακούσουν και να δουν κάτι που δεν το βρίσκουν εύκολα. Τα πρώτα μηνύματα είναι εντυπωσιακά!".

Επίσης, επειδή το 2019 είναι το έτος Βιβλίου στη Ρουμανία, η ίδια ΜΚΟ "Ελα στο χωριό", ετοιμάζει και "βραδιές ανάγνωσης σε χωριά, με γνωστούς συγγραφείς που θα έρθουν και θα αναγνώσουν τα έργα τους", πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.