search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:36
MENU CLOSE

Σεμίνα Διγενή: Αγαπώ το ΚΚΕ γιατί με έμαθε να κάνω όνειρα για ένα δίκαιο κόσμο

30.06.2019 15:17
Συγκινεί με τη δημοσίευση της για τον Τάκη Σπυριδάκη η Σεμίνα Διγενή: «Ζήτησες άδεια από το λοχαγό σήμερα…» - Media

 

 

Για την απόφασή της να παραιτηθεί, παρότι δεύτερη στις ευρωεκλογές, και να κατέβει υποψήφια στις εθνικές εκλογές μίλησε -μεταξύ άλλων- η Σεμίνα Διγενή, υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στην Α΄ Πειραιά. 

Εμπιστεύομαι το ΚΚΕ «γιατί δεν μου είπε ψέματα ποτέ, το σέβομαι γιατί σέβεται τον άνθρωπο» ανέφερε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος στη «Ναυτεμπορική». 

Ολόκληρη η συνέντευξη:

1. Το «Κίτρινο Υποβρύχιο», πάει για πέμπτη έκδοση, έγινε best seller. Τι σας οδήγησε στη συγγραφή του;

Μ’ έπνιγαν πλέον, οι ιστορίες μέσα μου. Έπρεπε να βγουν από το μυαλό και την καρδιά και να γραφτούν, να ζωντανέψουν. Τώρα όμως, νιώθω πως υπάρχουν άλλα τόσα, που βιάζονται να βγουν κι αυτά στην επιφάνεια. Το 2ο βιβλίο βρίσκεται ήδη στη μέση. 

2. Στις ευρωεκλογές, 37.000 πολίτες σας ανέδειξαν δεύτερη στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Μιλήστε μας για  την απόφασή σας να παραιτηθείτε και να κατεβείτε  στις  εθνικές εκλογές ως υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στην Α΄ Πειραιά. 

Ευχαρίστησα όλον αυτόν τον κόσμο που με τίμησε και μπήκα χωρίς δεύτερη σκέψη, την ίδια στιγμή, στη μάχη των κρίσιμων εθνικών εκλογών, εκεί που ο αγώνας ήταν σκληρότερος.  Όλοι είμαστε στην πρώτη γραμμή, δίπλα στο λαό κι απέναντι σ όσους λεηλάτησαν και κατέστρεψαν τη χώρα. 

3.  Γιατί στον Πειραιά;

Γιατί εκεί είναι δύσκολα τα πράγματα και πρέπει επειγόντως να αλλάξουν. Ο λαός του Πειραιά έχει πληγεί από την καπιταλιστική «ανάπτυξη»! Κι αν κάποιοι κλάδοι έχουν  τεράστια κερδοφορία, στους τόπους δουλειάς επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας, ανυπαρξία συλλογικών συμβάσεων, εργοδοτική τρομοκρατία και βεβαίως παντού στην πόλη,  έργα βιτρίνας,  αλλά ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος, τεράστιες ελλείψεις σε Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμό.

4. Γιατί με το ΚΚΕ;

Γιατί μ’ εμπνέει!  Το εμπιστεύομαι γιατί δεν μου  είπε ψέματα ποτέ, το σέβομαι γιατί σέβεται τον άνθρωπο, το αγαπώ γιατί -από την εφηβεία μου- μ έμαθε να αγωνίζομαι και να κάνω όνειρα για ένα δίκαιο κόσμο. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι στις τάξεις του. 

5. Κάτι που σας φτιάχνει τη διάθεση;

Το να βλέπω ανθρώπους με όνειρα, μαχητικότητα, οράματα, στόχους. 

6. Κάτι που σας τη χαλά;

Έχω θυμώσει πολύ διαπιστώνοντας στον Πειραιά, το πώς υλοποιείται η «ανάπτυξη», πάνω στα διαλυμένα από το κεφάλαιο, εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Σκεφτείτε πως τη λέξη «δικαίωμα», φρόντισαν να την εξαφανίσουν από το λεξιλόγιό τους, αντικαθιστώντας την με τη λέξη «ευκαιρία». Πίσω  λοιπόν, από την πειραιώτικη  βιτρίνα των πολυτελών εγκαταστάσεων και των εντυπωσιακών κρουαζιερόπλοιων, οι Πειραιώτες, ζουν τη δική τους -συχνά εφιαλτική- καθημερινότητα, με προβληματικές έως ανύπαρκτες συγκοινωνίες, έρμαια -επί χρόνια!- στις πλημμύρες, με πολλά σκουπίδια παντού, χωρίς κανόνες υγιεινής κι ασφάλειας στους τόπους δουλειάς (γι’ αυτό και τόσα πολλά εργατικά ατυχήματα), απομονωμένοι από χώρους πράσινου, αναψυχής, πολιτισμού και άθλησης, που είτε δεν υπάρχουν, είτε είναι εμπορευματοποιημένοι. Είδα πως ο τρίτος δήμος της χώρας έχει μόνο 3 βρεφικούς σταθμούς, με βρέφη και νήπια που στοιβάζονται ή …περισσεύουν! Πίσω από την πολυδιαφημισμένη πρόοδο της πόλης, υπάρχει κόλαση, που δεν πρόκειται ν αλλάξει, όσο την υπομένει ο κόσμος στωικά ή πιστεύει σε παραμύθια πολιτικών σωτήρων, επιτρέποντας έτσι,  στους εκμεταλλευτές να οργιάζουν. 

7. Αγαπημένοι προορισμοί;

Πειραιάς, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Άμστερνταμ, Όσλο, Φλωρεντία, Λεμεσός, Μέμφις.  

8. Μια αγωνία σας; Δεν θέλω να παραμυθιαζόμαστε. Φοβάμαι το να μη σκεφτόμαστε, να μην αξιολογούμε καταστάσεις και συμπεριφορές ανθρώπων.

9. Μια ευχή σας;  Να ξημερώσει μια καλύτερη 8η Ιουλίου, έχοντας κάνει όλοι μας το σωστό για τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Χωρίς κανένα συμβιβασμό με την αδικία και την αθλιότητα!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:35