search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:30
MENU CLOSE

Μέι εναντίον Τζόνσον για το «Brexit στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία»

01.07.2019 05:58
Μέι εναντίον Τζόνσον για το «Brexit στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία» - Media

 

Έμμεση επίθεση στην πολιτική του Μπόρις Τζόνσον για το Brexit εξαπέλυσε η Τερέζα Μέι. Από το βήμα της Συνόδου της G20, στην Ιαπωνία, όπου παρέστη ως πρωθυπουργός της Βρετανίας, λίγο προτού παραδώσει τα κλειδιά της Ντάουνινγκ Στριτ, η Μέι τόνισε ότι αυτό που προέχει για τη χώρα είναι να αποχωρήσει από την Ε.Ε. με συμφωνία και όχι ένα Brexit «με ή χωρίς συμφωνία, στις 31 Οκτωβρίου», όπως υπόσχεται ο επικρατέστερος διάδοχός της Μπόρις Τζόνσον.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, αναφέρει η «Guardian», άδραξε την ευκαιρία να στηλιτεύσει την πολιτική του Τζόνσον, ενόσω εκείνος σκληραίνει τις στάση του τις τελευταίες ημέρες.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και φαβορί για τη θέση της Μέι – συγκριτικά με τον αντίπαλό του, νυν υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ – απειλεί συγκεκριμένα πως αν οι Βρυξέλλες αρνηθούν να ανοίξουν προς διαπραγμάτευση τη συμφωνία αποχώρησης και κυρίως δεν κάνουν πίσω στο ακανθώδες ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων (backstop), θα προχωρήσει σε άτακτο Brexit την ημέρα του Halloween.

«Υπήρξα πάντα σαφής ότι νομίζω πως η καλύτερη προσέγγιση για τη Βρετανία είναι πρωτίστως να θέσουμε σε εφαρμογή το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του 2016, να φύγουμε από την Ένωση, αλλά να το κάνουμε με μία καλή συμφωνία», τόνισε η Μέι.

Η συμφωνία αποχώρησης που εκείνη διαπραγματεύτηκε επί δύο χρόνια με τις Βρυξέλλες καταψηφίστηκε τρεις φορές από το βρετανικό κοινοβούλιο.

«Εξακολουθώ να πιστέυω ότι διαπραγματευτήκαμε μία καλή συμφωνία.

Δεν μπόρεσα να εξασφαλίσω πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Είναι στο χέρι του διαδόχου μου να την εξασφαλίσει και να μας πάει μπροστά», υπογράμμισε η Μέι, γνωρίζοντας ότι το έργο του νέου πρωθυπουργού δεν θα είναι τόσο εύκολο, όσο αν μη τι άλλο το παρουσιάζει ο Τζόνσον.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:29