search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:33
MENU CLOSE

Μπακογιάννης: Η Ελλάδα το πιο αρτηριοσκληρωτικό κράτος της Ευρώπης

02.07.2019 06:40
Μπακογιάννης: Η Ελλάδα το πιο αρτηριοσκληρωτικό κράτος της Ευρώπης - Media

 

Την αντίθεσή του στην καθιέρωση της απλής αναλογικής ως το πολιτικό μέτρο που θα διευκόλυνε τις συνεργασίες εξέφρασε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με την επισήμανση, «αλίμονο αν περιμέναμε την απλή αναλογική για να κάνουμε πράξη τις συνεργασίες».

Ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας σε εκδήλωση του υποψήφιου βουλευτή Ν.Δ. Χρόνη Ακριτίδη στην Κοζάνη, πρόσθεσε ότι το 90% των αποφάσεων στο περιφερειακό μας συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας λαμβάνονταν με μεγάλη πλειοψηφία.

«Από την πρώτη στιγμή ήμουν απέναντι στην απλή αναλογική, γιατί αδικεί την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλοι εμείς τα προηγούμενα χρόνια στην αυτοδιοίκηση» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι τα κομματικά πρέπει να μείνουν μακριά από την αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Μπακογιάννης παράλληλα τάχθηκε υπέρ των συνεργασιών που θα επιφέρουν τις αναγκαίες αλλαγές στο κράτος.

«Έχουμε το πιο αρτηριοσκληρωτικό, το πιο γραφειοκρατικό και υδροκέφαλο κράτος της Ευρώπης και μια πολιτεία που είναι σχεδιασμένη με τις λογικές του 1960 και όχι του 2020.

Και αυτό το κράτος θέλουμε να το γυρίσουμε ανάποδα, να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις της ελληνικής περιφέρειας που βρίσκονται σε αιχμαλωσία» τόνισε.

Χαρακτήρισε δε ως καλή είδηση την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη δημιουργία συμβουλίου των περιφερειαρχών, όπου θα επιτευχθεί μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας ανάμεσα στο κράτος, στην κυβέρνηση και την ελληνική περιφέρεια που είναι και το μεγάλο στοίχημα για «εμάς τους αυτοδιοικητικούς», όπως είπε, ώστε να αρχίσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στον χώρο αυτό.

Κατά τον κ. Μπακογιάννη, η αυτοδιοίκηση είναι ο πλησιέστερος δημοκρατικός θεσμός στον πολίτη, σημειώνοντας ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την αρχιτεκτονική και το μοντέλο στη χώρα μας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15