search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:11
MENU CLOSE

Άκης Τσελέντης: «Ο ΟΑΣΠ δεν ανταποκρίθηκε στον ρόλο του»

20.07.2019 06:00
Άκης Τσελέντης: «Ο ΟΑΣΠ δεν ανταποκρίθηκε στον ρόλο του» - Media

 

Σοβαρές καταγγελίες εναντίον του ΟΑΣΠ εξαπέλυσε σήμερα ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης.

«Αν δεν ήταν ο [υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης] Χρυσοχοΐδης τα πράγματα θα ήταν βαριά. Ο ΟΑΣΠ δεν έπαιξε το ρόλο του», υποστήριξε το πρωί σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Διαμαρτυρήθηκε επίσης γιατί δεν κλήθηκε χθες το βράδυ στην συνεδρίαση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας, παρότι είναι Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, επειδή «δεν είναι αυλοκόλακας» σαν κάποιους – δεν τους κατονόμασε – που «προσπαθούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους».

Όπως είπε ο καθηγητής Τσελέντης από την Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας «τον είχε αποκλείσει ο κ. Σπίρτζης, αλλά χθες έπρεπε να είχε κληθεί. Ο μόνος που με πήρε τηλέφωνο χθες για να ενημερωθεί ήταν ο κ. [Αντώνης] Σαμαράς», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, ο ΟΑΣΠ πρέπει να κοπεί στα δύο: Ένα τμήμα του να περιλαμβάνει επιστήμονες και να δημιουργηθεί άλλο ένα, επιχειρησιακό, που «να μεριμνά για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας».

Ανέφερε επίσης ότι ο ΟΑΣΠ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων έπρεπε να είχε κάνει καταγραφή όλων των διατηρητέων κτιρίων της πόλης και να φροντίσουν για την άρση της επικινδυνότητάς τους». Ζήτησε επίσης να γίνει αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία.

Ο κ. Τσελέντης δήλωσε τέλος ότι η μετασεισμική δραστηριότητα απο τον χθεσινό σεισμό είναι ομαλή και όλα συνηγορούν ότι ο χθες έγινε ο κύριος σεισμός, όπως εκτίμησε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:10