19/08/2019 08:33:15

Επίσκεψη Βορίδη στο Εβραϊκό Μουσείο: Από την υπουργοποίηση και τις αντιδράσεις στη «συγγνώμη» (Photos)

Επίσκεψη Βορίδη στο Εβραϊκό Μουσείο: Από την υπουργοποίηση και τις αντιδράσεις στη «συγγνώμη» (Photos) - Media

 

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αλλά και τις αντιδράσεις Εβραίων - λόγω αντισημιτικού παρελθόντος - εντός και εκτός των συνόρων, προσπαθεί ο νέος υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

Όλα ξεκίνησαν μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης και την υπουργοποίηση του Μάκη Βορίδη.

Ακολούθησε λίγες μέρες μετά αντίδραση από διπλωματικό παράγοντα του Ισραήλ ο οποίος ουσιαστικά κήρυξε «εμπάργκο» στον νέο υπουργό, με πυρά και κατά του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ακολούθησε δήλωση Βορίδη με την οποία υποστήριζε πως δεν είναι αντισημίτης, παραθέτοντας σειρά ενεργειών που κατά τον ίδιο αποδείκνυαν του λόγου το αληθές.

Ωστόσο οι αντιδράσεις τόσο από το Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο όσο και από άλλους παράγοντες πύκνωναν, τόσο η πίεση στο νέο υπουργό αυξανόταν.

Τελικά ο ίδιος αναγκάστηκε να εκδώσει νέα ανακοίνωση με την οποία προανήγγειλε την επίσκεψη στο μουσείο ολοκαυτώματος, ζητώντας συγγνώμη «επειδή στο παρελθόν και ο ίδιος προσωπικά καλλιέργησα πολιτικές και προσωπικές σχέσεις με αρνητές του Ολοκαυτώματος».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.