28/02/2020 07:02:50

Αυτό είναι το έμβλημα της τουρκικής Μοίρας S-400 - Τι συμβολίζει (Photo)

Αυτό είναι το έμβλημα της τουρκικής Μοίρας S-400 - Τι συμβολίζει (Photo) - Media

 

Το έμβλημα της πρώτης τουρκικής Μοίρας που θα διαθέτει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 παρουσίασε ένας Tούρκος καλλιτέχνης, λίγες ημέρες μετά την άφιξη των συστοιχιών στη γείτονα, παρά την τεράστια πίεση που ασκούν οι ΗΠΑ για τη μη παραλαβή τους.

Το έμβλημα, σχεδιασμένο από τον Τούρκο γραφίστα Ομέρ Ερκμέν, παρουσιάζει έναν ιππέα της Κεντρικής Ασίας ενώ τοξεύει (ιπποτοξότης). Στο φόντο του εμβλήματος, το οποίο ο καλλιτέχνης λέει ότι εμπνεύστηκε «από την κληρονομιά των αρχαίων Τούρκων», κυματίζει η σημαία της Τουρκίας.

Το επίμαχο σήμα έχει εγκριθεί για χρήση από την πρώτη Μοίρα S-400 που σχηματίζεται στον τουρκικό στρατό, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σημειώνεται ότι οι Ογούζοι Τούρκοι αποτέλεσαν μεγάλη συνομοσπονδία τουρκόφωνων (τουρανικών) φύλων της Κεντρικής Ασίας στις περιοχές των Αλταΐων Ορέων. Εμφανίζονται κατά τον 6ο-8ο αιώνα μετά Χριστόν ως νομάδες της κεντροασιατικής στέπας. Όλα σχεδόν τα τουρκόφωνα φύλα έλκουν την καταγωγή τους από τους Ογούζους Τούρκους,

Πηγή ΣΚΑΙ

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.