search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:20
MENU CLOSE

Αυτοκίνητο: Η Honda καλωσορίζει τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης με το Honda e

25.07.2019 11:09
Αυτοκίνητο: Η Honda καλωσορίζει τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης με το Honda e - Media

 

Το νέο Honda e προσφέρει προηγμένη συνδεσιμότητα μέσα από την καμπίνα ενός σύγχρονου αυτοκινήτου που εγκαινιάζει νέα πρότυπα στην κατηγορία κόμπακτ EV. Το εσωτερικό του ηλεκτρικού αυτοκινήτου διαθέτει απλό στιλ με σύγχρονα υλικά, που συνθέτουν ένα ευχάριστο και μοντέρνο περιβάλλον μέσα στην καμπίνα.

Η συνδεδεμένη ενημέρωση-ψυχαγωγία (infotainment) βοηθά το αυτοκίνητο να εντάσσεται ομαλά στο σύγχρονο, αστικό lifestyle του ιδιοκτήτη του μέσω προηγμένης, φιλικής προς τον χρήστη τεχνολογίας. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός και οι επιβάτες –ανεξάρτητα εάν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει, σταθμευμένο ή φορτίζεται– μπορούν να απολαμβάνουν εφάμιλλες δυνατότητες συνδεσιμότητας και ανέσεις χάρη στις ολοκληρωμένες, συνδεδεμένες υπηρεσίες, στις οποίες έχουν πρόσβαση μέσω ενός ψηφιακού ταμπλό οργάνων πλήρους πλάτους, επόμενης γενιάς.

Το ψηφιακό ταμπλό είναι σχεδιασμένο για άνετη χρήση συνδεδεμένων υπηρεσιών και εφαρμογών. Πέντε, προσεκτικά ενσωματωμένες, έγχρωμες οθόνες υψηλής ανάλυσης μαζί καταλαμβάνουν ολόκληρο το πλάτος του εσωτερικού του αυτοκινήτου. Είναι εργονομικά τοποθετημένες εκατέρωθεν του ταμπλό για να διασφαλίζεται μία φυσική αίσθηση και ορατότητα για τον οδηγό, ενώ το Centre Camera Mirror System μεταδίδει την εικόνα από μία κεντρική κάμερα οπισθοπορείας, διευρύνοντας έτσι το οπτικό πεδίο του οδηγού.

Μία TFT οθόνη οργάνων 8,8” μπροστά από τον οδηγό προβάλλει βασικές πληροφορίες του οχήματος, όπως ισχύ και κατάσταση φόρτισης, επιλεγμένο προφίλ οδήγησης και λεπτομέρειες συστημάτων ασφαλείας.

Το μεγαλύτερο τμήμα του ψηφιακού ταμπλό του Honda e καταλαμβάνουν δύο οθόνες αφής LCD 12,3”. Αυτές είναι οι πρωταρχικές οθόνες infotainment, που προβάλλουν μία σειρά έξυπνων υπηρεσιών και εφαρμογών.

Η πρόσβαση σε συνδεδεμένες υπηρεσίες και εφαρμογές μπορεί να γίνεται επίσης με φωνητικές εντολές μέσω του Honda Personal Assistant το οποίο ενεργοποιείται λέγοντας, «OK Honda». Στην οικογένεια των ενσωματωμένων εφαρμογών μπορεί να προστεθεί η ομαλή ένταξη του smartphone (mirroring), μέσω Apple CarPlay ή Android Auto. Οι επιβάτες ή ο οδηγός, όταν βρίσκονται μακριά από το αυτοκίνητο, παραμένουν συνδεδεμένοι με το όχημά τους από απόσταση, μέσω μίας εφαρμογής smartphone.

Πρόσβαση στο Honda e παρέχει και ένα ψηφιακό κλειδί, που επιτρέπει το κλείδωμα και ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου μέσω της εφαρμογής. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να λαμβάνει ειδοποιήσεις ασφαλείας εάν το όχημα κινείται εκτός μιας ορισμένης γεωγραφικής περιοχής.

Η Honda έχει ήδη λάβει 36.000 δηλώσεις ενδιαφέροντος. Το μοντέλο παραγωγής του Honda e θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στη χρονιά και οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν online κράτηση για παραγγελία στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Νορβηγία, ενώ για τις υπόλοιπες αγορές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τοπικά sites της εταιρείας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:19