search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:15
MENU CLOSE

Σταϊκούρας: Θα επιδιώξουμε αλλαγή στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα του 2020

04.08.2019 07:02
Σταϊκούρας: Εξετάζεται μείωση ΦΠΑ στην εστίαση   - Media

 

Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να αλλάξει τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2020, αναφέρει στην Καθημερινή της Κυριακής ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Αποκαλύπτει ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις με τους πιστωτές για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος κάτω από το 3,5 % του ΑΕΠ το 2020.

Ξεκαθαρίζει ότι ο δημοσιονομικός χώρος θα κρίνει τις παρεμβάσεις στη φορολογία τον επόμενο χρόνο.

Σημειώνει ότι το μόνο μέτρο που έχει αποφασιστεί για το 2020  είναι η μείωση των συντελεστών φορολόγησης  των επιχειρήσεων απο το 28% στο 24% για τα εισοδήματα του 2019. 

Για το τρέχον έτος, ο κ. Σταϊκουρας υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό αλλά ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι μετά την μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν υπάρχει χώρος για άλλες παρεμβάσεις. 
Σε ότι άφορα τα capital controls,  ο κ. Σταικούρας δηλώνει “πιστεύουμε ότι μετράμε πλέον αντίστροφα για την οριστική άρση των κεφαλαιακών περιορισμών”. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59