27/01/2020 18:46:17

Αρβανιτιά, η κρυφή παραλία του Ναυπλίου

Αρβανιτιά, η κρυφή παραλία του Ναυπλίου  - Media

 

Η επίσκεψη στο Ναύπλιο περιλαμβάνει ανελλιπώς περίπατο στον λεγόμενο γύρο της Αρβανιτιάς, τον πεζόδρομο από την παραλία της πόλης μέχρι τα βράχια της Ακροναυπλίας.

Ανάμεσα στην Ακροναυπλία και τον επιβλητικό βράχο του Παλαμηδίου βρίσκεται και η πλαζ της Αρβανιτιάς, μια μικρή αλλά ευχάριστη παραλία σε απόσταση αναπνοής από την πόλη του Ναυπλίου.

Η ακτή καλύπτεται σε ένα μικρό μέρος της από βότσαλα και η υπόλοιπη έχει στρωθεί με τσιμέντο.

Μπορεί να μην παραπέμπει σε μεγάλες και ειδυλλιακές παραλίες των νησιών ή άλλων παραθαλάσσιων περιοχών της Ελλάδας αλλά προσφέρει αναζωογονητική βουτιά στα γαλανά νερά του Αργολικού Κόλπου.

Πολλοί επισκέπτες αλλά και ντόπιοι την επιλέγουν είτε επειδή είναι εύκολα προσβάσιμη χωρίς μεταφορικό μέσο.

Η έκτασή της μπορεί να είναι μικρή αλλά η πλαζ είναι οργανωμένη ενώ κοντά της υπάρχουν και πεύκα, που προσφέρουν τη γενναιόδωρη σκιά τους στους λουόμενους.

Στη δεξιά πλευρά της Αρβανιτιάς βρίσκεται ο δρόμος που την ενώνει με τα μαγαζάκια δίπλα στο λιμάνι του Ναυπλίου, ενώ στην αριστερή πλευρά του πάρκινγκ της παραλίας ξεκινά ο δρόμος περίπου 2,5 χιλιομέτρων για την Καραθώνα.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.