search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:35
MENU CLOSE

«Χαλάει» ο καιρός: Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες

12.08.2019 17:21
Τα... καρφιά του Γρηγόρη Αρναούτογλου για τους youtubers που γίνονται παρουσιαστές (Video) - Media

 

Ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, προειδοποιεί ότι τις επόμενες ημέρες αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και βροχές και καταιγίδες. Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ επικαιροποίησε το μετεώγραμμα καταγραφής θερμοκρασιών και φαινομένων, στο οποίο καταγράφεται η νέα άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες, αλλά και η παρατεταμένη ανομβρία.

Το κύμα ζέστης θα επιμείνει έως και την Τετάρτη, ενώ από τον Δεκαπενταύγουστο θα εμφανίσει τάση σταδιακής υποχώρησης, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών(ΕΑΑ). Το ευρισκόμενο σε εξέλιξη παρατεταμένο κύμα υψηλών θερμοκρασιών την Παρασκευή και το Σάββατο επηρέασε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ την Κυριακή επηρέασε έντονα τα δυτικά ηπειρωτικά.

Σήμερα Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να φθάσουν στους 38-39 βαθμούς στα κεντρικά και στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ θα ξεπεράσουν εκ νέου τους 40 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα.

Η αίσθηση δυσφορίας θα είναι αυξημένη σε πολλές περιοχές της χώρας (με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο) και ιδιαίτερα αυξημένη στη Δυτική Ελλάδα. Το μελτέμι στο Αιγαίο θα πνέει σήμερα Δευτέρα με εντάσεις έως και 8 μποφόρ τοπικά, ενώ στη Δυτική Ελλάδα οι ανατολικοί άνεμοι θα φθάνουν τα 5 μποφόρ.

Πολύ υψηλός έως ακραίος κατά τόπους, σύμφωνα με το ΕΑΑ/meteo, θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών στη Στερεά, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο, στη Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο, στη Νότια Κρήτη και κατά κύριο λόγο στην Αττική, στην Ανατολική Στερεά, στην Κεντρική και Νότια Εύβοια και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Πηγή: pagenews

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:35