search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:14
MENU CLOSE

Βαθαίνει το πολιτικό χάος στη Βρετανία: Ογκώδεις διαδηλώσεις, στα δικαστήρια βουλευτές για το κλείσιμο της Βουλής

28.08.2019 18:09
Βαθαίνει το πολιτικό χάος στη Βρετανία: Ογκώδεις διαδηλώσεις, στα δικαστήρια βουλευτές για το κλείσιμο της Βουλής - Media
 
Την επίσπευση της ακρόασης από το δικαστήριο νομικής προσφυγής εναντίον της πρωτοβουλίας του βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, για την αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου θα επιδιώξει ομάδα δικηγόρων που εκπροσωπεί την βουλευτή του Εθνικού Κόμματος Σκοτίας, Τζοάνα Τσέρι, την επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Τζο Σουίνσον, και πάνω από 70 ακόμη βουλευτές, οι οποίοι κατέθεσαν κατεπείγον αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Εδιμβούργου, ζητώντας την έκδοση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων κατά της αναστολής των εργασιών του κοινοβουλευτικού σώματος.
 
Η νομική ομάδα που εκπροσωπεί τους βουλευτές είχε κερδίσει την έγκριση της πλήρους εκδίκασης της νομικής τους προσφυγής για τις 6 Σεπτεμβρίου, προκειμένου το Δικαστήριο να αποφασίσει κατά πόσο το μέτρο της αναστολής του κοινοβουλίου από τον Μπόρις Τζόνσον είναι αντισυνταγματικό ή παράνομο.
 
Ωστόσο, τώρα ζητά από το Δικαστήριο να εξετάσει την υπόθεση νωρίς την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον συντονιστή της νομικής ομάδας, Τζόλιον Μάγκχαμ, το δικαστήριο μπορεί να ανατρέψει την απόφαση, ακόμη και αν αυτή έχει εγκριθεί από τη Βασίλισσα, ενώ οι δικηγόροι πρόκειται να στραφούν εναντίον του αιτήματος που έθεσε ο βρετανός πρωθυπουργός και τα μέλη του συμβουλίου της Βασίλισσας, και όχι στην ίδια την απόφαση έγκρισης από την Βασίλισσα.
 
Κατά τους δικηγόρους, και οι δύο πλευρές είναι πιθανό να προσφύγουν κατά της απόφασης του δικαστηρίου, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει μία σειρά από επείγουσες ακροαματικές διαδικασίες που θα καταλήξουν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας.
 
Στο μεταξύ, μία σειρά από διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της Βρετανίας, εναντίον της απόφασης για την αναστολή λειτουργίας του κοινοβουλίου, μεταξύ άλλων στην πλατεία του κοινοβουλίου στο Λονδίνο, στο Μίλτον Κινς, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ, Μπέρμινχαμ, Κέιμπριτζ, Εδιμβούργο, Κάρντιφ, Μπρίστολ, Μπράιτον κ.α.

Σε αρκετές πόλεις της Βρετανίας διοργανώθηκαν διαδηλώσεις κατά της απόφασης του Μπόρις Τζόνσον να ανασταλεί η λειτουργία του Κοινοβουλίου. «Σταματήστε το πραξικόπημα» ήταν το κεντρικό σύνθημα.

Στο Λονδίνο, κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το Κοινοβούλιο, ενώ ακολούθησε πορεία προς την Ντάουνινγκ Στριτ, όπου βρίσκεται η πρωθυπουργική κατοικία. «Ντροπή σας!», φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα κατά του Μπόρις Τζόνσον ή με μηνύματα όπως «Υπερασπιστείτε τη δημοκρατία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:14